Зради і перемоги тижня. 30 листопада – 6 грудня 2018 року

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 30 листопада – 6 грудня 2018 рр.

ЗРАДА

1 грудня, експрес Київ-Бориспіль, який був запущений у п’ятницю, 30 листопада, зламався на шляху з Києва до Борисполя. ПАТ “Укрзалізниця” скасували низку рейсів поїзда Kyiv Boryspil Express – на п’ятий день після початку регулярного сполучення.

Під час операції, проведеної у неділю, 2 грудня, у готелях “Гуріас” та “Альянс”, що у Тбілісі, затримали 6 громадян України та одного грузина. Під час обшуків було вилучено пістолети “Берета” та “Макаров”, автоматичну ручну вогнепальну зброю та різні боєприпаси. Затримані – колишні бійці батальйону «Донбас». Екс-командир батальйону С. Семенченко в той час знаходився в Тбілісі також.

Авіакомпанія “Bulgaria Air” призупинила здійснення рейсів між до Одеси до 16 грудня включно через запровадження воєнного стану в Україні.

Колишнього начальника Інспекції архітектурно-будівельного контролю у Києві Сергія Кучера звинувачено у зловживанні владою, що призвело до тяжких наслідків, за що йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Чиновника оголошено в розшук.

Лікар-експерт відділу експертизи Центральної військово-лікарської комісії Міністерства оборони України та голова Центрального МСЕК №1 Київського міського центру медико-соціальної експертизи вимагали в учасника АТО хабар у розмірі 1,5 тисяч доларів США. Посадовців затримано.

Станом на грудень 2018 року діючими є 314 угод між Україною та Російською Федерацією.

Група вітчизняних ділків намагалася незаконно вивезти літаком товари військового призначення – комплектуючі до літаків Ил-76. Зловмисників затримано.

ПЕРЕМОГА

Міністерство закордонних справ України направило в Міжнародний арбітраж у Гаазі документи щодо захоплення Росією українських кораблів у районі Керченської протоки.

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією виявили ознаки функціонування організованої мережі розповсюдження матеріалів, що розпалюють релігійну ворожнечу після обшуків у священнослужителів УПЦ МП. Також служба безпеки України прийшла з обшуками за місцем проживання предстоятеля Києво-Печерської лаври, митрополита Української православної церкви Московського патріархату Павла в рамках провадження про розпалювання міжконфесійної ворожнечі. Митрополит Павло заявив, що не проживає в будинку, де проводила обшуки Служба безпеки України.

У Навчальних центрах Збройних Сил України розпочались збори оперативного резерву першої черги. Передбачається проведення бригадних тактичних навчань, тривалістю до десяти діб на полігонах у Херсонській, Запорізькій областях.

Після введення воєнного стану в окремих областях України в’їзді на територію держави відмовлено 730 громадянам Російської Федерації. Серед іншого кореспондента російського телеканалу “Дождь” Євгенію Зобніну та головного редактора сайту “Такие дела” Анастасію Лотарьову не пустили в Україну через те, що вони не підтвердили мету свого візиту.

Верховна Рада визначила, що зброя кораблів та катерів Морської охорони Державної прикордонної служби може застосовуватися без попередження для відбиття вторгнення та нападу на українські кораблі.

Рада визнала борців за незалежність України у XX столітті учасниками бойових дій. Законом до переліку учасників бойових дій додаються особи, які брали участь у всіх формах збройної боротьби за незалежність України у XX столітті у складі УПА, Української повстанчої армії отамана Тараса Боровця (Бульби) “Поліська Січ”, Української народної революційної армії (УНРА), “Карпатська Січ”, Української військової організації (УВО), збройних підрозділів ОУН.

Рада підтримала закон про припинення Договору про дружбу з Росією.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.