Рейтинги з праски

Mason Lemberg

Ось наочна ілюстрація того, як нами маніпулюють. Як кремлівські та лайтово-кремлівські політтехнологи вважають українців стадом, яке поведеться на їхні маніпуляції.

І тут не треба звертати увагу, що бабуся нібито на першому місці в будь-якому разі, і це нібито так і є. Ні, це так не є, бо соціологічна наука підтверджує чи спростовує припущення, базуючись на показниках похибки, а не на тому, хто на першому місці. Тут різниця в даних двох досліджень занадто велика, що дає можливість стверджувати, що, як мінімум, одне з досліджень абсолютно фальсифіковане. А я думаю, що фальсифіковані обидва.

А на перше місце бабусю поставили тільки тому, що вона з кожної праски прогуділа про це. Тобто її перше місце – це не ознака рейтинговості, а ознака тенденційності. Всі кажуть, що вона на першому місці, і тому я, малюючи дослідження, поставлю її на перше місце, щоб мій фальсифікат викликав менше підозр.

Ось і вся суть того, як людей перетворюють на стадо, нав’язуючи їм нібито правильний та нібито популярний вибір.

А найгірше в тій історії те, що опинившись перед фактом на виборах, оці всі блазні будуть апелювати до РЕАЛЬНИХ результатів, посилаючись на “дослідження”, намальовані якимись клоунами на колінці.

Vadym Miskyi: «Ну, раз дату президентських виборів уже визначили, то не гріх запостити рейтинги. Два великі канали розійшлися в поглядах на минулих вихідних. Підкажіть, кому вірити?»

Автор