Результати роботи органів прокуратури 20.11 – 27.11.2018 (брифінг, відео)

 

Ескалація напруженості, пов’язаної з актом відкритої військової агресії з боку окупаційних військ Російської Федерації по відношенню до українських моряків, жодним чином не вплинула на уповільнення або згортання активності органів прокуратури. Навпаки, військова прокуратура Південного регіону України однією з перших серед силових формувань держави була піднята по тривозі, приступила до фіксації порушень українського та міжнародного законодавств російськими військовими та оголошення їм відповідних підозр.

Одночасно органи прокуратури продовжували виконувати свої функції та реагувати на порушення національного законодавства на території України.

Зокрема, за минулий тиждень сторона публічного обвинувачення в судах різних інстанцій відстояла повернення земель із незаконного користування в державну та комунальну власність. Загальний обсяг повернутих площ складає близько 437 га на суму понад 91 млн. грн. Серед них були землі сільськогосподарського призначення, промисловості, державної, комунальної власності та водного фонду. Для повернення їх в правове поле максимум зусиль доклали прокуратури Житомирської, Донецької, Полтавської, Хмельницької та Черкаської областей.

Чимало довелося попрацювати і для повернення законним власникам коштів та інших активів всього на суму понад 219 млн.грн. Справи стосувалися сплати за незаконну порубку дерев, податкового боргу, відшкодування збитків за використання комунального та державного нерухомого майна.

На отриманні неправомірної вигоди минулого тижня правоохоронці затримали 7 осіб. Серед них – службовці митниці, фіскальної служби, голови сільських рад та чиновник міської ради. Розмір хабарів становив від 1 тис.грн до 3,5 тис дол.США.

Всього з початку цього року органами прокуратури задокументовано 8683 факти хабарництва та інших корупційних злочинів. 2959 обвинувальних актів скеровано до суду і 638 осіб отримали реальне покарання.

Джерело

Автор