Петро Порошенко дав інтерв’ю провідному німецькому виданню Bild (фото)

Не вірте. Путін знову розповідає світові казки – Президент України в інтерв’ю німецькому виданню Bild

© Alexey Furman

Президент України Петро Порошенко в інтерв’ю провідному німецькому виданню Bild прокоментував російські заяви, що ніби то він хоче проводити політичну кампанію, використовуючи ескалацію ситуації в районі Керченської протоки. Президент сказав: «Не вірте жодній брехні, яку каже Путін. Це смішно. Чи пам’ятаєте Ви, коли він розповів світу, що в Криму не було російських солдатів? Ви пам’ятаєте, що нібито і на сході України не було російських солдатів? Ви пам’ятаєте отруєння його колишнього шпигуна в Солсбері? Путін розповідає світові казки, і зараз він робить це знову.

Наш флот дотримувався міжнародного права. Ми надали всі докази. Всі бачать, що саме російські солдати напали на наш флот».

Глава держави також в деталях розповів про атаку російських кораблів на українські катери в нейтральних водах Чорного моря та нанесення ураження і захоплення у полон наших моряків і кораблів.

«У нас є всі докази на столі, і всі бачать, що це були російські військові, які напали на наш флот», – сказав Петро Порошенко. При цьому він вкотре наголосив, що український флот дотримується міжнародного права.

Джерело

 

Путін хоче приєднати ще одну частину України і поводить себе як у 2014 році – Президент в інтерв’ю виданню Bild

© Mykola Lazarenko

Президент Петро Порошенко застерігає світ від агресивної політики Росії та наголошує, що російський президент поводить себе так, як це було у 2014 році. Про це Глава держави сказав в інтерв’ю німецькому виданню Bild.

«Ми повинні були реагувати після цього акту агресії, і тому я ухвалив воєнний стан в деяких регіонах. Тому що ми повинні захищати нашу країну. Це як у 2014 році: Путін хоче приєднати ще одну частину України, він поводиться так само, як і тоді», – зазначив Президент.

«Путін хоче повернення старої Російської імперії. У Криму, на Донбасі він хоче всю країну. Як російський імператор, як він сам себе бачить. Його імперія не може функціонувати без України, він бачить нас колонією. Він хотів цього на початку конфлікту, і він все ще хоче цього», – підкреслив Петро Порошенко.

Президент наголосив на тому, що російський керівник «ненавидить думку про те, що Україна хоче стати частиною ЄС та частиною НАТО».

«Отже, існує нова російська агресія, де ми маємо ознаки того, що Путін може спланувати новий наземний напад», – сказав Президент та продемонстрував супутникові данні розвідки, які були надані міжнародними партнерами України.

Джерело

 

Президент розраховує на підтримку ВМС країн НАТО для безпеки судноплавства в Чорному та Азовському морях

© Mykola Lazarenko

В інтерв’ю німецькому виданню Bild Президент Петро Порошенко висловив сподівання, що країни НАТО після агресивної атаки Росії на українських моряків допоможуть забезпечити безпеку судноплавства в акваторії Чорного і Азовського морів.

«Німеччина є одним із наших найближчих союзників, і ми сподіваємось, що країни-члени НАТО готові ввести судна в Азовське море, щоб допомогти Україні. Путін хоче анексувати Азовське море. Єдина мова, яку він розуміє, – це єдність західного світу. Ми просто не можемо прийняти цю агресивну політику, спочатку був Крим, потім східна Україна, тепер Азовське море. Німеччина також має запитати себе: чого далі забажає Путін, якщо ми не зупинимо його?», – сказав Петро Порошенко.

«Світ повинен говорити одним голосом, і ми повинні негайно запровадити додаткові санкції в умовах ймовірної російської агресії. Путін повинен негайно звільнити наших солдатів і одночасно звільнити море для проходу міжнародних суден», – підкреслив Президент та зазначив, що серед кораблів, які не можуть здійснювати вільне плавання є не тільки українські, але й німецькі судна.

Джерело

 

На заставці фото © Mykola Lazarenko