Результати роботи органів прокуратури 13.11 – 20.11.2018 (брифінг, відео, інфографіка)

 

Захищати інтереси держави та місцевих громад у сфері земельних відносин – одне з основних завдань, які доводиться виконувати органам прокуратури України. Лише за останні 7 днів сторона публічного обвинувачення відстояла в судах різних інстанцій рішення щодо повернення в законну площину ділянок загальною площею близько 1040 га на суму понад 123 млн грн. Своєрідними рекордсменами у цій справі стали прокуратури Полтавської та Донецької областей, на рахунку яких 463 га та 203 га відповідно.
Разом з ними законність у земельних відносинах успішно відстояли колеги з Луганської, Миколаївської, Херсонської, Хмельницької та Черкаської областей. У провадженнях фігурували ділянки земель сільськогосподарського призначення, комунальної власності та водного фонду.

Чимало рішень й щодо відшкодування збитків та заподіяної шкоди державі протягом останнього тижня вдалося відстояти прокуратурам різних рівнів. Загальна сума повернутих грошей та активів становить 2 млн 852 тис грн.

Не пройшов минулий тиждень і без зафіксованих прокуратурою фактів хабарництва. 7 осіб було виявлено правоохоронцями на отриманні неправомірної вигоди. Серед них – поліцейський, податківець, чиновники та посадовці державних установ та органів місцевого самоврядування.
Розмір хабарів коливався від 11,5 тис грн до 275 тис грн.

Всього з початку цього року задокументовано 8522 корупційних злочина. З них – у вигляді обвинувальних актів 2907 скеровано до суду, і 638 осіб отримали реальне покарання.

Джерело

Автор