Новини дня. 21 листопада 2018 року

Денис Андрус

Середа – пам’ятний день, який приніс ряд гарних новин.

🇺🇦 Почну з поздоровлень. Я вітаю усіх українців з п’ятою річницею початку Революції Гідності. Саме ця подія дала поштовх для старту боротьби не тільки і не стільки за європейські цінності та вибір, але й за справжню Незалежність.
Ми вже сплатили велику ціну й ми продовжуємо її платити, бо Революція перетворилася на національно-визвольну війну. Але ми не маємо спинятися на цьому шляху, бо навіть зупинка, не те що зворотній рух, призведуть до втратити Незалежності та чергового оберту російського терору в Україні: продразвьорстка, колективізація, індустріалізація, Голодомор, репресії, депортація – все це знов буде чекати на Україну та українців.
Ми маємо перемогти і не зрадити пам’яті тих, хто склав голови в цій боротьбі.
Зі святом!

До новин.

В Дубаї битва за Інтерпол закінчилася поразкою Росії, яка намагалася пропхати в голови цієї організації свого кандидата – росіянина, офіцера Служби зовнішньої розвідки РФ, та перемогою всього світу й здорового глузду.
Саме активна позиція української делегації та України в цілому призвели до такого результату: перемовини в Об’єднаних Арабських Еміратах голови делегації міністра МВС Арсена Авакова з низкою керівників Інтерполу та інших делегацій, робота зовнішньо-політичних механізмів держави, послів та представників, політиків України, які за короткий термін привернули увагу світової спільноти до можливої втрати Цивілізацією ще одної Інституції.
В результаті перед днем голосування Україна, Литва та Велика Британія анонсували свій вихід з Інтерполу у разі обрання Прокопчука головою організації, а США, Німеччина та ряд впливових європейських політиків висловились про недопустимість обрання росіянина, unelectable – саме це слово лунало.
І тиха анексія Інтерполу росіянами провалилася, обрано представника Південної Кореї Кім Йонг Янга, в першу чергу завдяки злагодженим діям українських політиків та державних інститутів.
Вважаю це гідним подарунком до Свята, оскільки це ознака того, що ми вивчили уроки й почали добре ввалювати супротивникові в гібридній світовій війні.

Баригомайдан євробляхерів сьогодні скінчився, дороги розблоковано, здебільшого в мирний спосіб.
Якщо розглядати ланцюг подій, то виглядав цей шабаш так:

  • Подання почесним Буратіно країни Юрієм Дерев’янко проекту постанови про відміну поліпшення законів по бляхам;
  • Оголошення про мирний протест на підтримку відміни закону про пільгове розмитнення, бо воно їм не до вподоби;
  • Початок акції, блокування доріг, митних переходів тощо, до речі, в акції бляхерів узяли участь “Тячівські повстанці” Медведчука та “Браття” Мураєва, які перекрили кордон на Закарпатті та Чернігівщині, що під термін “мирний протест” аж ніяк не підпадає;
  • Жорстка реакція суспільства на “протест”;
  • Відмова парламенту, який відхилив постанову Дерев’янко;
  • Обіцянка МВС жорстко зачистити перекриті дороги. На цьому пункті зупинюся окремо. ПІСЛЯ того, як Рада завернула постанову, проголошена мета протестувальників зникла, а раз так, мирний протест має бути закінчено, тож реакція поліції, як би я не бажав, щоб цей безлад закінчився ще вчора, своєчасна;
  • Рішення організаторів припинити акцію, бо брати відповідальність за “не мирний” протест вони не планували;
  • Розблокування доріг, де мирно, де не дуже.

Все.
Що здобули баригомайданівці?
Ненависть пересічних громадян, яким заважали жити, та низку карних справ за статтею 279 КК України, яка передбачає до трьох років обмеження волі, бо поліція попри запитання “чому ви їх не розженете?” старанно виконувала свій обов’язок та фіксувала усі порушення закону під час заявленого мирного зібрання громадян, право на яке ніхто не відміняв.

Ми, згуртувавшись, вже змінили Історію.
Давайте пам’ятати весь час, що лише разом ми можемо досягати недосяжного.

Посміхаємося і гаруємо!

Автор