Петро Порошенко провів зустріч з Головним виконавчим директором компанії Wizz Air Джозефом Вараді (фото, відео)

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Головним виконавчим директором компанії Wizz Air Джозефом Вараді. «Я дуже радий вашому рішенню повернутися назад в Україну. Я вважаю, що це дуже символічне рішення і воно характеризує ті зміни, які відбулися за останні чотири роки в Україні», – сказав Глава держави.

Конкуренція на ринку авіасполучень в Україні дозволяє знижувати ціни на квитки, покращувати рівень обслуговування та відкриває двері Європи для українців. Вітаю wizzair.com знову в Україні! Маршрути, які пропонує компанія, – це нові можливості для українців відвідати країни Європи. Факт, що Wizzair готова прийняти рішення щодо відновлення діяльності дочірньої компанії, щоб податки сплачувалися в Україні, також підтверджує високий рівень нашої співпраці.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 20. November 2018

 

За словами Президента, перш за все йдеться про можливості для бізнесу. «І той факт, що Україна в рейтингу Doing Business вийшла вже на 71-шу сходинку, випередивши окремі країни Європейського Союзу, і ми впевнені, що і сприятливий інвестиційний клімат буде переконувати, що це абсолютно правильне рішення Wizz Air», – додав він.

Петро Порошенко також окремо наголосив на лібералізації валютного законодавства України, яке надає набагато більше можливостей і також захищає позиції інвестора.

«Третя позиція – це динаміка ринку. Ми не тільки повернулися на довоєнні обсяги пасажиропотоку, але й зросли більше ніж на 30% у порівнянні з минулим роком. Безумовно, цьому сприяв безвізовий режим з Європейським Союзом», – сказав він.

Президент зауважив, що з 11 червня 2017 року до 11 червня 2018 року кількість перетинів кордону в бік Європейського Союзу склала 20 мільйонів. «Чому б значній частині цих пасажирів не скористатись літаками Wizz Air? Коли Wizz Air є однією з найоптимальніших моделей «ціна-якість», – зазначив він.

«З іншого боку, на мою думку, є дуже перспективним внутрішній ринок авіаперевезень. І той факт, що Wizz Air готова прийняти рішення щодо відновлення діяльності дочірньої компанії, щоб податки сплачувалися в Україні, дочірня компанія володіла літаками, які материнська компанія їй передасть –набагато підвищить ефективність взаємодії з національною владою», – сказав Петро Порошенко.

За його словами, факт підтримки Україною діяльності Wizz Air і нинішня зустріч є підтвердженням того, що двері України відкриті для компанії і співпраця буде ефективною.

Президент також підкреслив, що цей ринок надзвичайно конкурентний. «І я вважаю, що ця конкуренція спонукає операторів ринку підвищувати якість послуг, знижувати ціни, а головне – тримати двері Євросоюзу відкритими для простих українців. Бо маршрути, які запропонувала Wizz Air, це додаткові можливості відвідання інших, нових для українців країн Євросоюзу», – зауважив Петро Порошенко.

Головний виконавчий директор компанії Wizz Air Джозеф Вараді, в свою чергу, зауважив, що компанія працює 10 років в Україні і вже перевезла 7 мільйонів пасажирів.

«Ми хочемо підсилити свою присутність і зробити більше для України. Повністю з вами погоджуюсь і вважаю, що інвестиційний клімат в Україні змінився на краще», – сказав він, додавши, що безвізовий режим з ЄС дуже сприяє зростанню подорожей.

«Безвізовий режим і відсутність обмежень до подорожей разом з економічним зростанням буде головним драйвером зростання нашого бізнесу в Україні. Вважаю, що зараз якраз є правильний час для нас розробити більш амбіційні плани для роботи в Україні», – зауважив Джозеф Вараді. Він повідомив, що компанія має на меті відновити діяльність Wizz Air в Україні як українського перевізника: «Візз Ейр Україна» зможе додати послуги високої якості при низьких цінах».

Він також відзначив, важливість конкурентності, оскільки це спонукає надавати кращі послуги, і повідомив про готовність надати більше літаків, які би базувались в Україні.

Президент також зазначив, що сьогодні Україна відзначає День Гідності і Свободи, в цей день розпочалася Революція Гідності: «Рівно 5 років тому мільйони українців вийшли на вулиці та майдани, щоб чітко заявити вимогу до влади щодо необхідності підписання Угоди про асоціацію, запуск зони вільної торгівлі з ЄС і відкриття свободи пересування, включаючи безвізовий режим».

Петро Порошенко зауважив, що за 5 років частка ЄС у торгівлі зросла з 25% до 42%. «Ми забезпечили свою присутність на надійному, масштабному та важливому для України ринку ЄС, включаючи ринок авіаційних послуг. Тому сам факт повернення Wizz Air, сам факт прийняття рішення в реакції на реформи, які відбулися в Україні, є не просто надання додаткової можливості для українців подорожувати за невисокими цінами до основних європейських країн, але й підтримка України у наших європейських прагненнях», – сказав Глава держави.

Джерело

Автор