Соціологія в Україні померла, так і не народившись

Валерій Прозапас

Черговий вкид “рєйтингов” та “соцопросов” має незмінну мету – нав’язати українцям зневагу до своєї держави формулюваннями типу “країна йде не туди” та клоунами в Президентах.

Синхронний з цим демарш московських попів вказує на керованість цих подій з боку тих, кому “неправильний” курс України як кістка в горлі – Кремлю та його малоросійським маріонеткам.

Наші ж так звані ЗМІ в основному знову виступають транслятором сумнівної чернухи та бридких заголовків.

Мета ворога зрозуміла – перетворити нам 2019-й в 1919-й. Чим керуються підспівуючі йому українські політики та журналісти, – загадка.


Mason Lemberg

В стрічці багато суперечок про соціологію. Цілі холівари на тему “Це все намальовано vs Не зауважуючи реальність, легше жити”. То я підкину ще трохи дров.

10% – це стільки мала йуля на минулих президентських виборах. Стільки саме зараз малюють клоуну.
10% – це стільки мала самопоміч на парламентських виборах. Стільки саме зараз малюють невідомій “партії” клоуна. Багато ваших знайомих чули про партію “слуга урода”? Ви, людина, яка цікавиться політикою, знаєте хто її члени?
5% – це стільки мали ляшко, йуля на парламентських виборах. Стільки саме зараз малюють партії “наші”. Що таке партія “наші”? Мураєв створив це лайно після того, як вийшов з Ньюзвану, тобто воно навіть не рекламувалося ніде, ніхто про нього не знає, але 5% набирає в “соціологів”.

Я розумію, що ваше оточення нерепрезентативне, але 10% не можуть не зачепити ваше оточення. 5% можуть не зачепити ваше оточення, але 10% точно мусять зачепити ваше оточення, хтось зі знайомих мав би голосувати, і не один, а кілька десятків.

А тут той випадок, коли нам сцуть в очі, кажучи, що партія, про яку ніхто не чув, набирає 10%.
Вже не кажучи про те, що невідомо чому, клоуни взагалі потрапляють в рейтинги. Чому Зеленський в рейтингу? А Вакарчук? Вони заявляли про те, що йдуть на вибори? Чому Зеленський, а не Олег Винник?

Тому це не рейтинги, це не соціологія, це звичайні політичні технології. Огидні технології, бо ж мова не йде про те, що дєд з піввареником і бабка за пару рублів знищують соціологію як науку, мова про те, що вони вважають українців ідіотами, безмозкими тваринами, над якими можна ставити експерименти, змушуючи повірити, що якісь клоуни – наше майбутнє.

***

7% жителів західної України готові підтримати на президентських виборах коміка Володимира Зеленського. І тільки 6% жителів західної України готові підтримати чинного Президента Петра Порошенка. Лідером симпатій жителів західної України є Юлія Тимошенко, яку підтримує 14% жителів західної України.

Про це йдеться в прес-релізі опитування, проведеного силами трьох компаній: Київським міжнародним інститутом соціології, Українським центром економічних та політичних досліджень ім. О. Разумкова та Соціологічною групою «Рейтинг».

Соціологія в Україні померла, так і не народившись, бо малювати таку дічь може тільки ідіот, який ніколи не був на західній Україні.