Самопоміч vs Гандзюк

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Негарна історія вийшла. В мережу потрапила розмова лідера партії “Самопоміч” Андрія Садового, де Садовий стверджує, що трагічно померла після замаху на неї в. о. керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Херсона та громадська активістка Катерина Гандзюк, мовляв, була:

  • лідером корупції в міськраді;
  • лідером відкатів у місті;
  • організатором корупційних схем;
  • особою, дотичною до розвалу Херсонської “Самопомочі” та перекуповуванню депутатів цієї політсили.

Ба більше, згідно запису, Садовий доручив комусь збирати на Катерину Гандзюк компромат і готувати видачу компрометуючих матеріалів у ЗМІ.

 

Інфа про такий запис спершу вийшла від нардепа Мосійчука (радикали Ляшка), а згодом з’явилося підтвердження автентичності запису від Генеральної прокуратури.

Ті, хто читав мої попередні дописи, знають – я завжди був далекий від ненависті до Гандзюк. Так, вона не любила людей, що поділяють мої погляди, я це знаю. Я не знаю всіх деталей її діяльності, тому просто не коментував їх. Але. Я знаю що Катерина Гандзюк була палким борцем з “рускім міром”, а це вже варто поваги. Але.

Після таких висловлювань хтось мусить мати блідий вигляд. Або партія “Самопоміч”. Або ті, хто заходився розповідати нам про “Гандзюк – борець за знедолених і гноблених”. Бо такі слова треба або підтверджувати, або за них відповідати.

Хтось муситиме мати блідий вигляд. І щось мені підказує, що блідий вигляд матимуть не шанувальники покійної Катерини Гандзюк.


Що призвело до заяви про відставку Юрія Луценка, чому президент України Петро Порошенко її не підтримав. Чому не варто порівнювати справу Катерини Гандзюк зі справою Георгія Гонгадзе та хто намагається використати це вбивство для дестабілізації в Україні. Про це та про багато іншого у відвертому інтерв’ю телеканалу “Прямий” генерального прокурора Юрія Луценка.

Автор