Маніпуляції борців з “режимом Порошенка”

Mason Lemberg

Якісь люди, які називають себе “активістами”, вимагають моментального розслідування справи Гандзюк. Це при тому, що затримані як виконавці (друзі “активістів”, борці з “режимом Порошенка”), так і організатор (друг “активістів”, борець з “режимом Порошенка”).

Якісь люди, які називають себе “активістами”, вимагають відставки Авакова та Луценка у зв’язку зі справою Гандзюк.

Безвідносно до вашого ставлення до Авакова та Луценка не можу зрозуміти, що саме вони вимагають: розслідування чи відставки? Це трохи взаємозаперечні речі.

Ну і друге. Чого ці люди, вимагаючи миттєвого розслідування справи Гандзюк і відставок через те, що розслідування не миттєве, не вимагають відставки їхнього друга прокурора Горбатюка, який вже 5-й рік розслідує справи Небесної Сотні?


Костюк Олександр

Померла Катерина Гандзюк. Безумовно, дуже шкода молоду жінку, життя якої обірвали настільки варварським способом.

Але її смерть відразу почали використовувати в політичних цілях. Політики, безумовно, цинічні та безвідповідальні, яким не важлива насправді доля самої жінки, а важливий лише суспільний резонанс від цієї смерті.

Лунають різноманітні звинувачення в бік влади та правоохоронців. «Активісти» вимагають відставок та відповідальності. Організовуються мітинги та пікети, лунають традиційні вже заклики до повалення влади.

  1. Насправді, злочин розкрито. Знайдено та затримано як виконавців, так і організатора цього злочину, бійця 5-го батальону УДА Сергія Торбіна. Тобто правоохоронні органи спрацювали чітко і досить оперативно. Бо не так просто швидко знайти злочинця, як це здається обивателю. Але «опозиційним політикам» та «активістам» цього замало. Вимагають знайти замовника. Тобто існування «замовника» передбачається апріорі, само собою. Хоча це абсолютно не обов’язково. Покійна Гандзюк була досить конфліктною людиною, що підтверджується її ж публікаціями в соцмережах. Тобто ініціатором вбивства внаслідок певного конфлікту може бути сам Торбін. Таким чином «опозиційні політики» та «активісти» вимагають від влади дати їм те, чого немає взагалі. Маніпуляція? Так.
    Навіть якщо замовник існує, вказати на нього може лише сам Торбін, який цього не робить. Якими методами «опозиційні політики» пропонують дістати з нього цю інформацію? Маніпуляція? Так.
  2. Основу протестуючих із приводу замаху на Гандзюк проти «злочинної влади» складають представники радикальних організацій – Нацдружини, ПС та С14. Це організації, які відкрито закликають до вирішення проблем радикальними силовими методами. Сергій Торбін – член ДУК ПС. ПС теж радикальна організація, яка пропагує серед своїх членів радикальні силові методи. Дуже характерно: четверо підозрюваних зізналися, що Торбін передав їм по $500 за виконання замаху та дав ще $300 на покупку сірчаної кислоти. За їхніми словами, дівчину представили їм як корумповану чиновницю з проросійськими поглядами. І ці люди вважали нормальним саме таке вирішення проблеми.
    Отже:
    – Пропагуємо серед своїх членів неправові силові методи вирішення проблем;
    – Неодноразово практикуємо неправові силові методи вирішення проблем (бійки, погроми, штурми, самозахоплення);
    – Отримуємо на практиці неправове силове вирішення проблеми (конфлікту) людьми, яких самі ж тому і вчили, – вбивство молодої жінки;
    – Виходимо протестувати проти «злочинної влади».
  3. Але найгірше не це. Найгірше це брудні та абсолютно безвідповідальні маніпуляції «опозиційних політиків»:
    – Маніпуляція 1: будь-який кримінальний випадок апріорі прив’язується до «активізму», «опозиційної позиції» постраждалого, хоча в більшості подібних історій (Сармат, Ноздровська і т.п.) мотивом злочину було зовсім інше.
    – Маніпуляція 2: при розслідуванні будь-якого резонансного злочину апріорі передбачається наявність «замовника», під яким, виходячи з маніпуляції 1, звичайно ж мають на увазі «злочинну владу»;
    – Маніпуляція 3: обивателю нав’язується міф, що правоохоронці мають бути всевидячими суперістотами з голлівудських фільмів. Повинні розкрити злочин на наступний день після скоєння, з залізною доказовою базою, з вказанням організаторів, замовників, замовників у замовників і т.п. Якщо цього не відбувається, то звичайно ж злочинна влада приховує правду, покриває злочинців, замовників і т.п.

І такі маніпуляції є стратегією, яка використовується вже не вперше – одними й тими ж політиками.

Звичайно, від влади та правоохоронців потрібно вимагати чіткої роботи. Але робити це треба об’єктивно. Не перекладаючи на державу страхи та комплекси обивателя. Не застосовуючи брудних та безвідповідальних маніпуляцій, які руйнують державу та правоохоронну систему взагалі. Тому що хто б не прийшов до влади (ті ж «опозиціонери»), хто б не керував правоохоронною системою, які б ідеальні копи не працювали в поліції, завжди можна застосувати до будь-якої, найідеальнішої влади ті ж маніпуляції. Пов’язати будь-який (бажано жахливий) злочин з опозиційною діяльністю, звинувативши владу, і вимагати від правоохоронців неможливого – миттєвого розкриття та знайдення неіснуючого.

Таким чином безвідповідальні політики протиставляють український народ українській владі та українським правоохоронним органам. В принципі. Будь-яку владу, найідеальнішу, існуючу чи наступну можна піддати тим же маніпуляціям і отримати зачароване коло боротьби народу з власною владою. Кому це вигідно? Питання риторичне. Мені здається, саме тут, в цих маніпуляціях потрібно було б знайти справжнього замовника.


Силлогизмы и теоретические конструкции – это хорошо, но инсайды от людей, которым доверяешь, часто важнее. Вот вам пара…

Gepostet von Karl Volokh am Montag, 5. November 2018

Автор