Результати роботи органів прокуратури 09.10 – 16.10.2018 (брифінг, відео, інфографіка)

 

Робота органів прокуратури з профілактики злочинів та виявлення людей, які мають схильність до незаконного користування землями, дає свої результати. Якщо два тижні тому таких площ було повернуто державі та громадам 434 га, то минулого тижня ця цифра становила всього 256 га на загальну суму понад 7 млн.грн. Загалом це стосувалося земель сільськогосподарського призначення. Порушення виявили та відстояли свою позицію в судах прокуратури Вінницької, Чернігівської та Хмельницької областей.

Значний обсяг коштів та майна, які використовувалися із порушенням законодавства, також через судові рішення були повернуті законним господарям. Сторона публічного обвинувачення відстояла стягнення збитків, повернення заборгованості та зупинила незаконних фінансових операцій на загальну суму понад 3 млн. грн. Із цими питаннями успішно впоралися прокуратури Вінницької, Донецької областей та Військова прокуратура Центрального регіону України.

Можливо, широка профілактично-роз’яснювальна робота правоохоронців та викривальні матеріали засобів масової інформації стали причиною кардинального зменшення кількості виявлених корупціонерів минулого тижня. Всього двох громадян було затримано на хабарях. Один намагався підкупити за 2 тис. дол США представника дисциплінарної комісії адвокатури. Інший – чиновник облгазу, вимагав 17 тис. грн.

Всього з початку цього року органами прокуратури задокументовано 7 769 фактів хабарництва та інших корупційних злочинів. До суду скеровано 2 680 обвинувальних актів і 566 чоловік вже отримали реальні вироки.

Джерело

Автор