МВС не допустить свавілля та злочинів на ґрунті релігійної нетерпимості (фото, відео)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у зв’язку з початком процесу надання автокефалії Православній церкві України МВС України наголошує на неприпустимості актів свавілля і екстремізму на ґрунті релігійної ворожнечі або нетерпимості, закликає політичних та громадських діячів утриматися від провокацій і спроб дестабілізувати ситуацію у країні.

«Закликаю не допускати провокацій і спекуляцій. МВС забезпечить безпеку та правопорядок. Якщо виникне необхідність протидіяти екстремізму та релігійній ворожнечі, діятиме жорстко. Хай це не стане несподіванкою для всіх «гарячих голів», – підкреслив очільник МВС.

Джерело

 

Напередодні свят поліція наблизить наряди до релігійних споруд – Олександр Фацевич

Такі заходи пов’язані з тим, щоб не допустити можливих порушень публічного порядку і безпеки громадян, які братимуть участь у святкуванні Дня захисника України або релігійних відправах з нагоди релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці. Таке доручення заступник Голови Національної поліції України дав сьогодні, 12 жовтня, під час оперативної наради на базі відомчого Ситуаційного центру.

 

У цій нараді взяли участь керівники структурних підрозділів Національної поліції, заступники начальників поліції в областях та м. Києві – керівники блоків превентивних підрозділів поліції, а також радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

За словами Олександра Фацевича, напередодні святкування Дня захисника України та релігійного свята Покрови у поліції відбудеться низка нарад щодо забезпечення правопорядку під час відзначення цих свят. Зокрема, така нарада відбудеться і в столичній поліції. Ці заходи мають на меті скоординувати дії підрозділів поліції у сфері забезпечення порядку та безпеки громадян, які братимуть участь у святкуванні або релігійних відправах.

«Є ряд нагальних питань, які маємо взяти на контроль і відпрацювати на повну силу і віддачу, щоб не допустити якихось провокацій, порушень публічної безпеки та порядку», – зазначив заступник глави Нацполіції.

Відтак Олександр Фацевич доручив керівникам територіальних превентивних підрозділів забезпечити належну охорону правопорядку. Ця робота має  на меті не допустити можливих сутичок і конфліктів на релігійному ґрунті, зокрема –захоплення або блокування церковних об’єктів та майна.

Крім того, керівникам превентивних підрозділів в областях дано доручення найближчим часом ініціювати проведення спільних нарад з представниками  релігійних конфесій за участі представників органів влади. На цих нарадах поліція повинна сприяти вирішенню спірних питань, пов’язаних з культовими спорудами, аби попередити виникнення конфліктних ситуацій на міжконфесійному ґрунті. Одночасно проведення таких робочих зустрічей передбачено і з керівниками політичних партій, громадських організацій, молодіжних рухів, аби попередити їх про дотримання законодавства та відповідальності за його порушення. Крім того, інформація про виникнення проблемних ситуацій оперативно направлятиметься до Ситуаційного центру Нацполіції – для вжиття заходів реагування.

Радник глави Міністерства внутрішніх справ України Зорян Шкіряк поінформував учасників наради про позицію МВС у питанні забезпечення правопорядку в державі.

За результатами наради заступник глави Нацполіції Олександр Фацевич наголосив на необхідності вжиття поліцією низки заходів задля безпеки людей.

«Необхідно наблизити наряди до всіх культових споруд, зорієнтувати всі наради ГРППП (груп реагування патрульної поліції), патрульної поліції, поліції особливого призначення і звертати увагу на всі культові споруди без виключення, без приналежності до конфесій», – підкреслив  Олександр Фацевич.

Джерело