Досить дивитися на своїх військових через шпаринку політичних уподобань

Валерій Прозапас

“З 2009 року було зареєстровано більше 50 випадків незапланованих вибухів боєприпасів у 34 країнах світу” © NATO-review.

Країни НАТО на жаль не виключення.

“16 вересня 2015 в провінції Діярбакир вибухнув склад с боєприпасами, який належить спецназу управління безпеки Турції”.

І це не в умовах військового протистояння з ядерною чекістською державою та спільним кордоном з нею в кілька тисяч кілометрів.

Україні, щоб виконати програму модернізації та будівництва військових складів, треба витратити 10,6 млрд грн, перші 0,5 млрд з яких були виділені в 2018 році, – і результати початку цієї роботи сьогодні як раз оцінює Президент.

Якщо хтось вважає, що організація належної охорони боєприпасів і військової логістики – справа одного тижня, нехай просто візьме аркуш з олівцем та порахує вартість переміщення 56 500 тонн снарядів залізничними вагонами в кількості 1500 штук, як це було зроблено в Ічні задовго до того, як туди прилізли диверсанти.

Або оцінить строки та вартість розгортання охоронних батальйонів з відповідною інфраструктурою, казармами, забезпеченням та штабами.

Або спробує осягнути процедуру проектування, узгодження та послідовність будівництва нових сховищ з тисячами тонн бетону, металу, з кілометрами мереж та доріг.

А все це робиться максимально можливими темпами і не в умовах військового стану, тоді б було скоріше, але ми ж всі одночасно хочемо росту зарплат і пенсій, соціальних гарантій і розвитку цивільної інфраструктури.

І ні в кого немає чарівної палички, а 90% з тих, хто її пропонують, якраз причасні до занедбання військової складової держави.

Досить дивитися на своїх військових через шпаринку політичних уподобань.
Бо це спільна справа, в ній не місце гаслам та істерикам.

І ще.

“В Удмуртии возле поселка Пугачево начали взрываться боеприпасы, оставшиеся в военном арсенале, гражданское население эвакуируется”. Травень 2018р.

Я щось не чув закликів від наших яструбів нагородити Муженка, він же у нас крайній.

Автор