Що мені сподобалося у формі Полторака?

1. Немає оцих набридлих білогвардійських “залатих пагон с забором”. Нові погони скромні, легкі, елегантні. Не зразу й збагнеш, що перед тобою цілий генерал армії (жартую, кому треба – збагнуть).

2. Кокарда. Не ота – розміром з гектар, а проста, зрозуміла. Простіша ніж у піхоти на беретах, до речі. Скромність – властивість аристократа.

3. В минуле пішли кашкети-аеродроми. Я розумію що генеральські кашкети ще довго будуть от-едакі. Був би генералом – сам собі такий би замовив. Але тепер це будуть кашкети невеличкі і скромні. Що й добре. Дуже корисно коли звертають увагу не на кашкет, а на те що під кашкетом.

4. Колір. Ну задовбав вже цей совковий колір зелено-хакі. Розумію, в часи англо-бурської війни це був ще той попс, але, ну шановні, це було 150 років тому. Зараз той колір не актуальний ані на польовій формі, ані на якій. Нинішній колір – простий і елегантний. Додає певного шарму. Сподобався.

На останок, сподобалося що нову форму демонструє міністр оборони, особисто. Для військових – знак вірний. За квартал у нову форму упакуються всі – від кепа до генерала. Ніхто не схоче виглядати лохом порівняно з САМИМ!

Коротше – це всерйоз і надовго. Що не може не радувати.

Автор