Результати роботи органів прокуратури 02.10 – 09.10.2018 (брифінг, відео, інфографіка)

 

Землі сільськогосподарського призначення продовжують залишатися у категорії найбільш привабливих для тих, хто бажає отримати прибутки незаконним шляхом. На другому місці, за дохідністю, виявилися землі промисловості. Третє посіли землі лісового фонду.

Аналіз ситуації вказує на стабільну увагу ділків до одного з найбільших природних багатств України. Сотні гектарів вони намагаються тихенько використати, застосовуючи різноманітні незаконні оборудки.  Лише за останній тиждень працівникам прокуратури вдалося повернути у державну власність та місцевим громадам близько 434 га земель на загальну суму понад 192 млн.грн. У цьому відзначилися прокуратури Вінницької, Київської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Хмельницької та Черкаської областей.

Також на підтримку сторони публічного обвинувачення судами різних інстанцій ухвалені рішення щодо повернення законним власникам майна та коштів на загальну суму понад 42 млн. грн. Завдяки зусиллям та наполегливості представників прокуратур державі та громадам із незаконного користування повернуто 108 гідротехнічних споруд, господарські будівлі, попереджено викрадення вертолітних двигунів, бюджетних коштів та стягнуто заборгованість за оренду нерухомого майна.

За минулий тиждень правоохоронцями зафіксовано 6 фактів отримання неправомірної вигоди. За збігом обставин, усі, хто спокусився та вимагав хабар, були у погонах. Зокрема, це – поліцейські, військовий комісар та начальник відділення виправної колонії. Брали від 2 тис.грн до 1 тис.дол США. Також, вперше за останні пів року, зафіксована вимога дати 3 тис. російських рублів.

Всього з початку року органами прокуратури задокументовано 7 575 фактів вимагання неправомірної вигоди та інших корупційних злочинів.

Джерело

Автор