Навчання «Saber Junction-2018» завершено (фото, відео, блог)

25.09.2018. Підрозділ 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, що бере участь у навчанні Saber Junction у Німеччині, отримав завдання у складі сил OpFor організувати оборону міста Убенсдорф.

Як розповів командир десантно-штурмової роти капітан Іван Федоренко, це навчальне містечко, збудоване спеціально для відпрацювання бою в міських умовах.

– В епізоді з обороною міста буде задіяно дві роти сил OpFor. Завдання нашої – утримувати сам населений пункт, а американська заблокує підступи до міста. Решта сил OpFor візьме під контроль аеродром, – уточнив офіцер.

У попередньому епізоді навчання «Сейбр Джанкшн 2018», український підрозділ, у складі багатонаціональної батальйонної тактичної групи «Блекфут», висунувся в район зосередження, де розташувався на нічний відпочинок.

– Там, у районі, командир нашої батальйонної тактичної групи капітан Шортер уточнив наступну задачу підрозділам. Завдання для нас було складне – пробити коридор для основних сил у бойових порядках супротивника. Але я не сумнівався, що ми зможемо виконати його вчасно і якісно, – розповів капітан Іван Федоренко.

Під час виходу до району виконання завдання наші десантники відбили кілька нападів противника. У підсумку рота успішно пробила коридор у бойових порядках супротивника та заволоділа ключовою ділянкою місцевості.

Джерело

 

25.09.2018. Підрозділ 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України, що бере участь у навчанні Saber Junction у Німеччині, у складі багатонаціональної батальйонної тактичної групи «Блекфут» сил OpFor, під час виходу до району виконання завдання, відбив кілька нападів противника. У підсумку рота успішно пробила коридор у бойових порядках супротивника та заволоділа ключовою ділянкою місцевості.

Airborne Assault company successfully fulfills the task at #SaberJunction

🇺🇸️ 🇺🇦️ Підрозділ 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95 бригада Десантно-штурмові війська Збройнi Сили України, що бере участь у навчанні #SaberJunction у Німеччині, у складі багатонаціональної батальйонної тактичної групи «#Блекфут» сил #OpFor, під час виходу до району виконання завдання, відбив кілька нападів противника. У підсумку рота успішно пробила коридор у бойових порядках супротивника та заволоділа ключовою ділянкою місцевості.Subunit of the 13th Airborne Assault Battalion of 95th Airborne Assault Brigade of Armed Forces of Ukraine participating in the #SaberJunction2018 exercises, as part of the multinational battalion tactical team #Blackfoot, the #OpFor forces, during the exit to the task area, repeled several enemy's attacks. As a result, the company successfully broke the corridor in the enemy's combat orders and seized the key area at 7th Army Training Command's JMRC U.S. Army Europe in #Germany.U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Gepostet von Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine am Dienstag, 25. September 2018

Джерело

 

27.09.2018. Понад чотири з половиною години рота 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України утримувала оборону містечка Убенсдорф під час проведення міжнародних навчань Saber Junction-2018 у Німеччині.

Бій розпочався на світанку о 4:35, коли підрозділи BluFor втричі переважаючими силами атакували передові підрозділи сил OpFor навколо міста.

У містечку штурмові групи сил BluFor зустріли шалений опір українців. Продумана система оборони, трохи військових хитрощів та постійне маневрування десантників між будинками та поверхами зробили епізод оборони міста динамічним і напруженим.

Saber Junction: Оборона Убенсдорфа / Ubensdorf defence

🇺🇸️🇺🇦️ Понад чотири з половиною години рота 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сили України утримувала оборону містечка Убенсдорф під час проведення міжнародних навчань #SaberJunction18 у Німеччині.Subunit of the 13th Airborne Assault Battalion of 95th Airborne Assault Brigade of Armed Forces of Ukraine participating in the #SaberJunction2018 exercises, as part of the multinational battalion tactical team #Blackfoot, the #OpFor forces for more then 4,5 hours defended Ubensdorf city at 7th Army Training Command's JMRC U.S. Army Europe in #Germany.Бій розпочався на світанку о 4.35, коли підрозділи BluFor втричі переважаючими силами, атакували передові підрозділи сил OpFor навколо міста. У містечку штурмові групи сил BluFor зустріли шалений опір українців. Продумана система оборони, трохи військових хитрощів та постійне маневрування десантників між будинками та поверхами зробили епізод оборони міста динамічним і напруженим.U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Gepostet von Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine am Donnerstag, 27. September 2018

Джерело

 

27.09.2018. Українські десантники на навчаннях «Saber Junction-2018» відіграли останній епізод – бій у місті.

Понад чотири з половиною години рота 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України утримувала оборону містечка Убенсдорф. Епізод розігрувався в рамках міжнародного навчання «Сейбр Джанкшн-2018», активна фаза якого проводиться у форматі «force on force» – «війська проти військ».

Реальність бойових дій у такому форматі імітується за допомогою лазерної системи MILES. На навчанні українські військові діють у складі багатонаціональної батальйонної тактичної групи «Блекфут». Крім українців до неї увійшли дві роти американських і рота болгарських військових.

Убенсдорф – спеціально збудоване для тренувань невеличке містечко на військовому полігоні Хоенфельс, в Німеччині. Напередодні українські десантники зайняли місто і протягом доби готувалися до його оборони – обладнували позиції, ставили навчальні міни, створювали загородження тощо. Супротивник в цей час намагався прощупувати позиції українців силами невеликих розвідувальних груп.

Бій розпочався на світанку о 4:35, коли підрозділи BluFor втричі переважаючими силами атакували передові підрозділи сил OpFor навколо міста.

– Витіснивши або розгромивши передові підрозділи, противник перегрупувався і з двох сторін, зі сходу та півдня, розпочав штурм нашої роти у місті, – повідомив командир десантно-штурмової роти капітан Іван Федоренко. – Разом з нами діяли близько двадцяти американських військових, що відійшли з околиць.

У містечку штурмові групи сил BluFor зустріли шалений опір українців. Продумана система оборони, трохи військових хитрощів та постійне маневрування десантників між будинками та поверхами зробили епізод оборони міста динамічним і напруженим.

– Зрозуміло, що це гра. Тому азарт і емоції з обох сторін зашкалювали. Було чимало спірних моментів, але команда професійних спостерігачів, які також грають роль суддів, намагалася моментально владнати ці спори, – розповів капітан Іван Федоренко. – Підрозділ OpFor, у складі якого діяла наша рота на цих навчаннях, це сили протистояння. Ми організували гідний спротив і протрималися більш, ніж чотири з половиною години, що було оцінено обома сторонами цієї гри.

Джерело

 

29.09.2018. Навчання «Сейбр Джанкшн-2018» завершено.

Рота 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України залучалася до активної фази цього навчання в складі багатонаціональної батальйонної тактичної групи «Блекфут».

Заявку на успіх українські десантники зробили вже в першу добу практичних дій, коли захопили польовий штаб батальйону супротивника. Не менш успішними стали й наступні епізоди – прорив оборони протилежної сторони та оборона спеціально збудованого для тренувань містечка Убенсдорф.

Навчання «Сейбр Джанкшн 2018» – завершено

🇺🇲️🇺🇦️ Навчання «Сейбр Джанкшн 2018» – завершено / Company of the 13th Airborne Assault Battalion of 95th Airborne Assault Brigade of Armed Forces of Ukraine participating in the #SaberJunction2018 exercises, as part of the multinational battalion tactical team #Blackfoot, the #OpFor forces completed the tasks at 7th Army Training Command's JMRC U.S. Army Europe in #Germany. Рота 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сили України залучалася до активної фази цього навчання в складі багатонаціональної батальйонної тактичної групи «Блекфут». Заявку на успіх українські десантники зробили вже в першу добу практичних дій, коли захопили польовий штаб батальйону супротивника. Не менш успішними стали й наступні епізоди – прорив оборони протилежної сторони та оборона спеціально збудованого для тренувань містечка Убенсдорф.#StrongerTogether U.S. Embassy Kyiv Ukraine

Gepostet von Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine am Samstag, 29. September 2018

Джерело

 

29.09.2018. Церемонією спільного фотографування у складі батальйонної тактичної групи «Блекфут» завершилися для українських десантників навчання «Сейбр Джанкшн 2018» у Німеччині.

Рота 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сили України залучалася до активної фази цього навчання в складі багатонаціональної батальйонної тактичної групи «Блекфут».

Заявку на успіх українські десантники зробили вже в першу добу практичних дій, коли захопили польовий штаб батальйону супротивника. Не менш успішними стали й наступні епізоди – прорив оборони протилежної сторони та оборона спеціально збудованого для тренувань містечка Убенсдорф.

За словами командира батальйонної тактичної групи «Блекфут» капітана армії США Брендона Шортера, подібні навчання завжди дуже ефективні.

– А працювати з українцями було справжнім задоволенням. Вони дуже професійні і дуже агресивні бійці. Я навчився від них багато і, сподіваюся, стільки ж вони навчилися від мене. Хотів би побачити їх знову, якщо вони вирішать використати ще раз всі переваги такого виду навчань. До того ж, навряд чи є інші місця у світі, де можна проводити тренування на такому рівні. Особливо, якщо мати поряд професіоналів, що дуже важливо для командира, – сказав офіцер.

Як зазначив керівник українського контингенту майор Петро Маснюк, рота 13-го окремого десантно-штурмового батальйону 95-ї окремої десантно-штурмової бригади на цих навчаннях підтвердила той високий рівень підготовки, що був продемонстрований українцями на минулих подібних маневрах «Комбайнд Резолв».

– Наш підрозділ з честю виконав усі завдання керівництва OpFor, тобто сил протистояння. Командир десантно-штурмової роти часто проявляв власну ініціативу, але всі його рішення були в рамках загального плану навчань. Зрештою, такі підходи до практичних дій і дали ті результати, за якими ми спостерігали протягом останнього тижня. Наші десантники вкотре довели, що вони добре підготовлені, ініціативні та сміливі воїни, – підсумував майор Петро Маснюк. – Крім того, будь-які міжнародні навчання, це гарний спосіб поділитися досвідом і отримати спільні навички. Також це спосіб практично досягнути сумісності з нашими партнерами з країн НАТО у штабних процедурах, тактиці та інших питаннях взаємодії.

Завтра наші десантники вже від’їжджають з Німеччини в Україну.

Джерело

Есть версия что это дистанционно-направляемый вибратор-гвоздодер. Какие ваши варианты? Угадавшему респект и уважуха.

Gepostet von Olexij Bobovnikov am Montag, 24. September 2018

Собственно покатались. Задачей на вторую фазу было прорвать оборону противника, и обеспечить проход основных сил. Про…

Gepostet von Olexij Bobovnikov am Dienstag, 25. September 2018

Прерываем поток новостей с #saberjunction поздравлением человеку благодаря которому на учения по миру стало ездить совсем просто и приятно. С днём рождения, Петро Порошенко!

Gepostet von Olexij Bobovnikov am Mittwoch, 26. September 2018

Итак, защитники Убенсдорфа дождались-таки нападающих, не успев заскучать окончательно. Хотя предложения типа "А давайте…

Gepostet von Olexij Bobovnikov am Donnerstag, 27. September 2018

Ещё немного про дела ветеранские из-за океана. Среди ветеранов возраста 18-34 лет число самоубийств в 2016 году выросло…

Gepostet von Olexij Bobovnikov am Freitag, 28. September 2018

Вот чем загнивающий капитализм бездуховного Запада реально покорил, так это місцями для чищення взуття. До чего дошел прогресс, однако!

Gepostet von Olexij Bobovnikov am Samstag, 29. September 2018

Автор