Марина Порошенко відкрила ІV Освітній фестиваль «Арсенал ідей» в Мистецькому арсеналі (фото, відео)

Дружина Президента України відкрила ІV Освітній фестиваль «Арсенал ідей» в Мистецькому арсеналі, який традиційно проходить в рамках соціальної програми Марини Порошенко. Організатори презентували інтерактивний простір, в якому поєднується творчість дітей і дорослих, сучасні освітні програми та експериментаторство, наукові інновації та сміливі мистецькі проекти.

 

Цьогоріч у рамках фестивалю відбулася презентація нової програми – Бюро змін «Дитяча демократія», яка стимулюватиме молодь до соціально-дієвого лідерства.

За словами Марини Порошенко, «дитяча демократія – це бажання і здатність молодих людей діяти і досягати поставленої мети. Кожен може зробити свій внесок у розвиток країни – це і є демократія в дії, яка робить нас ще сильнішими і відповідальнішими».

Серед учасників програми – 25 підлітків віком 13-16 років та дорослі експерти, які спільно ініціювали та протягом року будуть реалізовувати соціально важливі проекти.

Одним із експертів програми «Дитяча демократія» виступила Перша леді України. Команда Марини Порошенко буде реалізовувати інклюзивний проект «Ми – Україна для кожного», який спрямований на соціалізацію дітей з особливими освітніми потребами. Усього в рамках програми у столиці буде реалізовано одинадцять проектів.

Київ став пілотним містом України для створення першого Бюро змін «Дитяча демократія». Надалі цю модель буде розповсюджено в культурних та учбових центрах, музеях і бібліотеках по всій території країни.

У такий спосіб програма буде сприяти розвитку місцевих громад, залучати молодь до вирішення суспільно-важливих питань, а також надасть унікальний досвід демократичної поведінки та готовності до діалогу, що є особливо актуальним у процесі формування громадянської позиції української патріотичної молоді.

Програма «Дитяча Демократія» реалізується за ініціативи Благодійного фонду «Мистецький Арсенал» у співпраці з НКММК «Мистецький Арсенал» та Соціальною програмою Марини Порошенко, за підтримки Української академії лідерства, Українського центру розвитку музейної справи, Посольства США в Україні. «Дитячу демократію» побудовано на принципах, проголошених Загальною декларацією ООН про права людини. Особливістю нової форми організації є демократичні, толерантні, партнерські принципи взаємодії між учасниками різних вікових груп і професійного рівня заради виконання соціальної місії.

Джерело

Автор