Фестиваль української музики «Твоя Країна fest» пройшов біля кордону з Угорщиною (фото)

15 вересня 2018 року в Мукачеві (Закарпатська область) за підтримки Міністерства інформаційної політики України відбувся фестиваль української музики «Твоя Країна fest».

Для мешканців та гостей міста, розташованого неподалік від кордону з Угорщиною, свої пісні виконали гурти «Мандри» та «Антитіла», Іванка Червінська, Марія Бурмака та Gypsy Lyre.

«Специфіка цього мандрівного фесту – грати українську музику для людей в прикордонних містах, адже це міста, з яких, по суті, починається Україна. У фестивалю творча і об’єднавча мета – адже немає кращого способу стати ближчими, ніж за допомогою музики, культури, пісні», – говорить лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко (Фома).

Мукачево стало вже п’ятим містом, куди приїхав фестиваль «Твоя Країна fest».

«Українська мова, українська пісня має звучати всюди – від Мукачева до Маріуполя, від Ізмаїла до Конотопа. В цьому є логіка нашого фестивалю. Думаю, що наступного року ми продовжимо тур містами України, а поки що – наступний концерт очікуйте в Новоселиці, на кордоні з Румунією і Молдовою», – зазначив Міністр інформаційної політик України Юрій Стець.

Нагадаємо, 8 вересня 2018 року фестиваль української музики «Твоя Країна fest» відбувся у Конотопі (Сумська область), неподалік від кордону з Росією, 24 серпня 2018 року – у прифронтовому Маріуполі (Донецька область). 11 серпня фестиваль пройшов у Ізмаїлі (Одеська область), на кордоні з Румунією, 18 серпня – у Генічеську (Херсонська область), неподалік від адмінмежі з окупованим Кримом.

22 вересня фестиваль приїде у Новоселицю (Чернівецька область, кордон з Румунією і Молдовою), 29 вересня – у Сарни (Рівненська область, кордон з Білоруссю).

Основна мета «Твоя Країна fest» – донести сучасну українську музику у найвіддаленіші куточки України, які артисти нечасто включають у свої гастрольні графіки.

Джерело

Автор