Економ-тиждень‬. 10-16 серпня

Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

АКТИВ. Україна активно завойовує нові ринки, зокрема Китаю і В’єтнаму.

ПАСИВ. Незважаючи на значне збільшення тарифів на транспортування газу та послуги з його зберігання, “Укртрансгаз” за підсумками 2015 року отримало збиток на суму 4,7 млрд гривень.

АКТИВ. Заборгованість банків перед НБУ скоротився на 18,5 млрд гривень в I півріччі 2016. Заборгованість по стабкредитам також зменшилася.

ПАСИВ. Україна звинуватила “Газпром” у зниженні тиску газу на вході до ГТС. Таким чином, російська компанія істотно ускладнює виконання своїх же заявок на транспортування газу до Європи.

АКТИВ. Чистий прибуток “Газпрому” знизився в I кварталі на 5%.

ПАСИВ. Заборгованість підприємств перед “Нафтогазом” становить близько 20,7 млрд гривень.

АКТИВ. Частка тіньового ринку тютюну з 2012 снизилась майже в 4 рази, – глава TEDIS Ukraine.

ПАСИВ.Українскі облігації нестабільні на тлі “терактів” в Криму, – FT.

АКТИВ. ДСНС закупила через Prozorro 98 пожежних машин на 370 млн гривень. Як підрахували у Держслужбі, економія бюджетних коштів завдяки онлайн-аукціону склала близько 25 мільйонів гривень. Завдяки ProZorro заощадили 2,9 млрд гривень бюджетних коштів.

ПАСИВ. Поголів’я худоби в Україні в липні скоротилося на 2,6%.

АКТИВ. СОТ вперше виступила проти РФ в тарифній суперечці з Євросоюзом. Імпортні мита РФ на деякі сільськогосподарські і промислові товари суперечать правилам СОТ.

ПАСИВ. Дефіцит держбюджету України в I півріччі склав 34,8 млрд гривень.

АКТИВ. З початку серпня митне оформлення за зниженими ставками акцизного податку пройшли 562 імпортних автомобілі.

ПАСИВ. Продавець продукції ПАТ “Одеський припортовий завод” компанія “Newscope Estates Limited” в результаті неправомірний дій завдала державі збитків в сумі 81 млн гривень.

АКТИВ. ВВП України в II кварталі виріс на 1,3%.

ПАСИВ. Дефіцит зовнішньої торгівлі України товарами за 6 місяців склав 682,6 млн доларів.

АКТИВ. Профіцит зовнішньоторговельного балансу України в I півріччі склав 1,02 млрд доларів. Профіцит зовнішньої торгівлі України послугами в I півріччі виріс до 2,2 млрд доларів.

ПАСИВ. В обмінних пунктах України сьогодні, 16 серпня 2016 року, о 10:25 курс долара у продажу підвищився на 8 копійок – до 25,39 гривень.

АКТИВ. Достатність капіталу банків у липні 2016 збільшилася до 13,84%.

ПАСИВ. Борг столичних підрозділів МВС перед “Київенерго” перевищив 22 млн гривень. З них, 7,4 млн гривень – за електроенергію та 14,9 млн гривень – за тепло.

АКТИВ. Обсяг грошових переказів в Україну в I півріччі збільшився до 1,2 млрд доларів.

АКТИВ. Національний банк України 4 серпня вніс у реєстр міжнародну систему переказу коштів iBox Money Transfer, платіжною організацією якої є ПАТ “Айбокс Банк” (раніше – Агрокомбанк, Київ).

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор