Марина Порошенко взяла участь у відкритті Бориспільського інклюзивно-ресурсного центру (фото)

У перший день навчального року, 3 вересня, дружина Президента України Марина Порошенко та голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган відкрили Бориспільський інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ). Він створений за типовим проектом, який розробили експерти Фонду Порошенка у співпраці з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

У цілому з початку цього навчального року по всій Україні розпочали свою роботу 322 ІРЦ, із яких 41 – у районах, містах та ОТГ Київської області.

За словами Марини Порошенко, «мережа ІРЦ – це важливий крок у створенні сучасної та європейської системи надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиваючих послуг дітям з особливими освітніми потребами. Фахівці ІРЦ будуть використовувати сучасні міжнародні тести для оцінки навчальних здібностей дитини, що сприятиме запровадженню нових та прогресивних підходів у роботі з особливими дітьми».

Бориспільський ІРЦ розташований у приміщенні Пролісківської філії опорного навчального закладу Щасливський навчально-виховний комплекс «ліцей – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок».

Центр розпочав надавати психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги дітям, які проживають у Бориспільському районі. На сьогодні це понад 9 тис. осіб, із яких 274 дитини – з особливими освітніми потребами.

Бориспільський ІРЦ забезпечений сучасним інтерактивним обладнанням, завдяки якому є можливість розвивати у дітей пізнавальні процеси та підвищувати рівень мотивації до навчальної діяльності.

Під час візиту Марина Порошенко оглянула кімнату лікувальної фізкультури, світлу сенсорну кімнату, де діти будуть проходити фізичну реабілітацію, і темну сенсорну кімнату, в якій діти можуть розслабитись, зосередитись та підготуватись до роботи в групах. Також дружина Президента ознайомилася з роботою вчителя-логопеда, практичного психолога та вчителя-дефектолога.

Довідка. Із метою підвищення якості та доступності інклюзивної освіти в Київській області у 2017 року було підписано Меморандум про співпрацю між Фондом Порошенка та Київською ОДА, яким передбачено реалізацію національного проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Джерело