Зради і перемоги тижня. 17 – 23 серпня 2018 року

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня

Розглянемо події 17 – 23 серпня 2018 рр.

ЗРАДА

Українське дитяче видавництво “Ранок” випустило книжку “Рослинний світ” із картою, на якій окупований Криму позначений як частина Росії. Книжку збираються зняти із продажу.

В Одесі поліція затримала двох чоловіків, які напали на учасників Маршу рівності. Затримані напали на учасників Маршу рівності в районі Катерининської площі.

У Білій Церкві група невідомих розгромила місце для будівництва храму Української греко-католицької церкви.

Невідомий увірвався до будівлі міської ради Харкова та вистрілив і поранив охоронця, а також патрульного поліцейського, який помер у лікарні. Також у Маріуполі група невідомих у балаклавах напала на відвідувачів і артистів концерту, що проходив на арт-платформі ТЮ, унаслідок чого близько 10 людей отримали поранення. У Харкові прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом наруги над пам’ятним знаком розстріляним у часи Другої світової війни солдатам.

У Сумах сталася дорожньо-транспортна пригода за участю автомобіля патрульної поліції, в результаті чого постраждали чотири пішоходи. Автомобіль AUDI А4 зіткнувся з автомобілем патрульної поліції, в результаті удару авто поліцейських відкинуло на тротуар, де стояли пішоходи.

У Міноборони України проводять службове розслідування за фактом інциденту за участю ЗРК «Бук», яка ввечері 18 серпня врізалася у будівлю бізнес-центру “Астарта” на Подолі.

Керівниця кримського відділення російського громадського руху «Волонтери Перемоги», довірена особа російського президента Владіміра Путіна на виборах Олена Одновол засуджена в Україні до трьох років умовною.

ПЕРЕМОГА

В Одеській області відбувся черговий етап випробувань української крилатої ракети, дальність польоту якої досягає до 300 км. Також на військовому полігоні Збройних Сил України відбулися випробування дослідного зразка некерованої авіаційної ракети калібру 80-мм “Оскол”.

Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення та запобігання рейдерству».

Державний концерн “Укроборонпром” розпочав серійне виробництво 152-мм снарядів для артилерійської системи “Гіацинт”.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про запуск роботи Державної служби морського та річкового транспорту України, яка візьме на себе всі завдання Адміністрації морських портів України.

Підозрюваний в організації замаху на вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка – Борис Герман – визнав свою провину і пішов на угоду зі слідством. У своїх свідченнях пан Герман фактично підтверджує версію, яка була йому висунута слідством, у тому числі прямо вказує на представника Російської Федерації, який передавав кошти і вказував, як ними розпоряджатися на території України.

Національна паралімпійська збірна команда з плавання стала першою в Європі, здобувши 106 медалей, з яких 33 золотих.

В Авдіївці у Донецькій області (у зоні бойових дій) відновили подачу газу.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор