Зради і перемоги тижня. 27 липня – 2 серпня 2018 року

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 27 липня – 2 серпня 2018 рр.

ЗРАДА

Міжнародна антикорупційна організація Transparency International Україна закликала керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького подати у відставку. Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів розглянула справу керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та вирішила не звільняти його, однак він отримає догану.

У Львові група молодиків пошкодила щити навколо скульптур левів на території польських військових поховань в межах Личаківського цвинтаря. Затриманий Матеуш Пасек назвався мешканцем Кракова. Він також розповів, що у групі було 9 осіб.

Посольство України в Чеській Республіці висловило протест у зв’язку з незаконним відвіданням окупованого Росією Криму депутатом Європейського парламенту від Чехії Яроміром Коглічеком та сенатором чеського парламенту Ярославом Доубравою. Також Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з неузгодженим перебуванням прем’єр-міністра РФ Дмітрія Мєдвєдєва в окупованому Криму 28-29 липня 2018 року. Також До окупованого Криму прибув позафракційний словацький депутат Петер Марчек.

Протягом першої половини 2018 року Нацполіція виявила 186 фактів торгівлі людьми, з яких 108 були сексуальною експлуатацією. Зі 156 потерпілих більшість – 91 особа – це жінки, також жертвами стали 49 чоловіків, дев’ять неповнолітніх і сім малолітніх дітей.

У Херсоні невідомий облив кислотою на керуючу справами виконкому міської ради та відому громадську діячку Катерину Гандзюк. Катерина Гандзюк різко критикує обласне управління Нацполіції Херсонщини, інші органи влади, а також проросійські кола, афілійовані з колишнім радником глави МВС Іллею Кивою, який веде проект Соціалістичної партії України.

У Бердянську невідомий застрелив ветерана АТО, громадського активіста Віталія Олешка (позивний “Сармат”). Віталій Олешко був добровольцем батальйону “Донбас”, учасником “Самооборони Бердянська”, кавалером ордена “За мужність” 3-го ступеня, учасником боїв за Іловайськ. У 2017 році був звільнений з російського полону. У районі села Приморське Запорізької області правоохоронці у затримали групу ймовірних нападників на ветерана АТО Віталія Олешка.

У Києві через вживання шаурми отруїлися 60 людей.

ПЕРЕМОГА

Найкраща тенісистка України Еліна Світоліна відмовилася від участі в турнірі у Москві. Директор Moscow River Cup Олександр Островський повідомив що на рішення Світлани вплинули «невідомі причини політичного характеру».

У хресному ході за єдину помісну церкву взяли участь близько 65 тисяч вірян УПЦ Київського Патріархату. Президент України Петро Порошенко подякував патріарху Варфоломію за слова, що Україна не є канонічною територією Російської православної церкви.

На Житомирщині поліцейські затримали ватажка та кілера одного з найбільших злочинних угруповань в Україні. Поліцейські затримали двох жителів Дніпропетровщини, які підозрюють у замаху на вбивство, а також у причетності до злочинного наркоугрупування.

Понад 10 тисяч українських компаній вже працюють на європейському ринку.

Директора Миколаївського бронетанкового заводу, що входить до складу Укроборонпрому, Миколу Кістріна звільнено з посади через затримку у виплаті зарплат працівникам підприємства.

Українська документальна стрічка «Межа очікування» отримала нагороду в категорії «Найкращий режисер документального фільму іноземною мовою» на 7-му Мадридському міжнародному кінофестивалі.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про правовий статус осіб, зниклих безвісти.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор