Рятувальники та прикордонники готуються зустрічати хасидів-паломників (фото, відео)

Прикордонники проводять необхідні заходи напередодні зустрічі хасидів-паломників

Щороку на святкування іудейського Нового року Рош-Ха-Шана в Україну прибувають десятки тисяч хасидів-паломників, які відвідують місто Умань, що на Черкащині.

Для організації їх належного оформлення Держприкордонслужба відпрацьовує увесь необхідний комплекс заходів. Цьогоріч свято припадає на 9 – 11 вересня.

Наразі співробітники Держприкордонслужби разом з представниками інших взаємодіючих служб та аеропортів проводять службові наради для організації пропуску, в тому числі опрацьовується порядок отримання попередньої інформації про прибуття організованих груп осіб. Також перевіряється готовність пунктів пропуску, зокрема, здійснення прикордонного контролю на окремих смугах руху та створення належних умов для роботи контрольних служб.

Додамо, що перетин кордону організованими групами паломників найбільше очікується в аеропортах столиці, Одеси та Вінниці, а інших груп в пунктах пропуску на кордоні з Польщею, Румунією та Словаччиною.

Для належної організації пропуску Держприкордонслужба збільшить кількість робочих місць і прикордонних нарядів, а з персоналом, що залучається до прикордонного контролю паломників-хасидів проводить практичні заняття.

Зокрема Головним експертно-криміналістичним центром відомства у взаємодії з керівництвом органів охорони державного кордону організовано допідготовку інспекторського складу. Нещодавно навчання пройшли в підрозділах Могилів-Подільського загону, а також відбудуться на базі підрозділів в Києві. Основна увага на заняттях приділяється практичній складовій здійснення перевірки документів, вивченню системи захисту паспортів громадян Ізраїлю та особливостям їх фальсифікації.

Крім того, зауважимо, що пріоритетом для прикордонного відомства залишається безпекова складова на державному кордоні.

Джерело

 

Черкаські рятувальники готуються зустрічати брацлавських хасидів

З 5 по 14 вересня на Черкащину для святкування Іудейського Нового року Рош а-Шана прибудуть десятки тисяч паломників з усього світу.

Для того, щоб забезпечити належний рівень безпеки громадян та захисту місць релігійного поклоніння брацлавських хасидів, фахівці Управління ДСНС Черкаської області проводять комплекс організаційних та практичних заходів спрямованих на попередження, а також оперативне реагування на можливі надзвичайні події. Зокрема, 29 серпня в Умані відбулися тактико-спеціальні навчання на культових спорудах меморіального комплексу рабі Нахмана.

Під час протипожежних тренувань, вдягнувши апарати на стиснутому повітрі, рятувальники відпрацювали дії в умовах сильного задимлення, вивчили планування об’єктів та наявність водних джерел на території меморіалу. Крім того, група фахівців Служби порятунку, до складу якої увійшли представники Центрального апарату ДСНС перевірила протипожежний стан об’єктів, на яких під час заходів зазвичай очікується найбільше скупчення людей. Серед таких об’єктів, окрім вже згаданої будівлі над похованням рабі Нахмана, — синагога, наметове містечко та Осташівський став. Співробітники ДСНС перевірили шляхи евакуації, системи внутрішнього та зовнішнього водопостачання, наявність та справність первинних засобів пожежогасіння.

Нагадаємо, що Новий рік за іудейським календарем хасиди усього світу зустрічатимуть в ніч з 10 на 11 вересня. Щорічні культові заходи з нагоди святкування днів Рош а-Шана проходитимуть на могилі цадика Нахмана та у приміщенні місцевої синагоги.

На цей період ДСНС спільно з місцевими органами влади, Національною поліцією, Службою безпеки України розроблено комплекс заходів взаємодії на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, пожеж, подій, а також План реагування. Зокрема, у період проведення заходів весь Черкаський гарнізон знаходитиметься у посиленому режимі готовності. З 5 по 14 вересня в м. Умань буде розгорнуто зведений загін у складі 110 чоловік особового складу та 22 одиниць пожежно-рятувальної техніки, водолазне відділення, хімічна та піротехнічна групи.

Джерело

Автор