Петро Порошенко взяв участь у Всеукраїнській конференції педагогічних працівників (фото, відео)

Цього року Україна починає втілювати програму «Нова українська школа».Програма починається з найменших і зростатиме разом з ними. 1 вересня всі учні 22 тисяч перших класів – а це 448 тисяч школярів – почнуть навчання за новим державним стандартом.Освіта потребує глибоких змін, адже ми живемо у дуже динамічному світі. Та і сильно відстаємо від країн-піонерів освіти. Нам потрібна освіта, що формує здатність не лише грати за усталеними правилами, а й вигравати в умовах постійної зміни ситуації.Ключ до успіху всіх реформ і всіх перетворень – у системі освіти. Креативні, творчі молоді люди з українськими, європейськими цінностями змінять країну. Мотивуймо їх. Вони зроблять Україну великою і сильною.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 21. August 2018

 

Глава держави: Молоде покоління українців, яке не жило за комуністичних часів, – це наша рушійна сила змін

Президент Петро Порошенко наголосив, що українське суспільство створює основи для економічного відновлення, для розвитку нашої держави. «Щоб все це стало незворотнім, Україна реалізувала свій європейський вибір. І нам потрібно абсолютно надійно закріпити для безповоротності цього процесу це все в цінностях, компетенціях і життєвій позиції молодого покоління», – підкреслив Петро Порошенко під час виступу на Всеукраїнській серпневій конференції педагогічних працівників «Нова українська школа: старт реформи, участь громад».

«Бо ми маємо дуже піклуватися і цінувати покоління, яке не жило за комуністичних часів, яке не жило в СРСР. Це – наш якір європейськості. Це – наша рушійна сила змін», – зазначив Президент.

Глава держави сказав: «Я вірю в українську молодь. І я вірю, що це зробить Нова українська школа».

Петро Порошенко переконаний, що українці здатні збудувати школу, де діти з різними потребами, – і звичайними, і особливими, – живуть єдиною учнівською громадою, вчаться розуміти і підтримувати один одного, а не робити зіткнення. «Ми можемо створити освіту, що формує в кожному учні впевненість в собі, любов до Батьківщини, впевненість в здатності реалізувати себе, виявити свої унікальні таланти і здібності», – додав він.

«Це наш з вами обов’язок – виховати молоде покоління патріотів України, готових захищати свою землю і працювати на її успіх України. Я не маю жодного сумніву, що в цьому залі зібралися однодумці, яким точно під силу створити таку школу і будувати таку країну», – підкреслив Президент та закликав до спільних дій у цьому напрямку.

За його словами: «Ключ до успіху всіх реформ і всіх перетворень – у системі освіти, у ваших руках. Креативні, творчі молоді люди з українськими, європейськими цінностями змінять країну».

Президент підкреслив, що потрібно мотивувати молоде покоління: «Вони зроблять Україну великою, успішною і сильною».

Джерело

 

Президент про програму «Нова українська школа»: Робота тільки починається, і від її втілення залежить доля держави

Виставка в рамках Серпневої Конференції «Нова українська школа – старт реформ, участь громад»

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 21. August 2018

 

«Цього року День знань дещо особливий. Україна більше чверті століття чекала нову освітню реформу. Зараз вперше, і тому зараз я тут, і Прем’єр-міністр, міністри разом з вами, для того, щоб підкреслити важливість початку втілення в життя програми «Нова українська школа», – наголосив Президент Петро Порошенко під час виступу на Всеукраїнській серпневій конференції педагогічних працівників «Нова українська школа: старт реформи, участь громад».

Глава держави зазначив: «Цілком логічно, що програма починається з найменших – першокласників і буде крок за кроком зростати разом з ними».

За його словами, 1 вересня всі учні 22 тисяч перших класів – а це 448 тисяч школярів – почнуть навчання, нарешті, за новим державним стандартом.

«Я хочу, як Президент, щиро подякувати усім, хто готував старт «Нової української школи». Усім, хто доклав зусиль до розробки і прийняття нового Закону України «Про освіту», який був нещадно критикований, але ми переконали суспільство, Парламент, що це є абсолютно необхідний крок. Я пишаюся тим, що цей Закон був підписаний мною минулої осені», – зазначив він.

«Друзі, однодумці, ви провели колосальну роботу. Ми з вами реалісти і чітко знаємо, яким довгим буває шлях від документа, від прийняття Закону… Хтось думає, що роботу вже закінчено. Навпаки – робота тільки починається. Бо від його втілення в життя залежить доля, не лише доля Закону і доля освіти, а залежить доля держави. Отже, ми маємо констатувати і розуміти, що перед нами величезна робота з виконання його положень, а значить – втілення в життя наших надій», – сказав Петро Порошенко.

Глава держави повідомив, що на підвищення кваліфікації вчителів початкової школи Парламент, Уряд передбачили в Державному бюджеті 370 мільйонів гривень. «Це наша спільна політична воля щодо пріоритизації видатків Державного бюджету», – наголосив він.

«Підкреслю важливість підвищення кваліфікації вчителів іноземних мов. Дуже важливо, щоб українець по закінчені української школи міг вільно володіти мовою. Бо зараз це не ті умови, коли ми жили за «залізною завісою». Мій Указ про рік англійської мови запустив процес змін у цій надзвичайно важливій сфері. Іноземна мова – це як повітря, без якого ти не будеш конкурентноздатним у будь-якій галузі. Дуже важливо, що до цих наших проектів зараз на наше прохання долучаються наші іноземні партнери. Започатковано разом з нами велику кількість міжнародних ініціатив», – також сказав Петро Порошенко.

Президент зауважив, що освіта має стати таким пріоритетом і в політиці місцевих органів влади, місцевого самоврядування, як це зараз є пріоритетом в роботі Уряду. «Децентралізація – наша спільна ініціатива, в яку теж на початку ніхто не вірив. Сьогодні вважається однією з найбільш успішних реформ нової влади. Децентралізація дає перші позитивні результати. І мені б дуже хотілося, щоб так само як ми бачимо результати в оновленому обличчі наших міст, сіл і селищ, так само ми б бачили ці результати в сфері нової української освіти», – додав він.

Петро Порошенко зазначив, що шанобливе ставлення до історії української освіти, не заперечує потреби у надзвичайно глибоких змінах: «Адже ми з вами живемо у дуже динамічному світі. Та і, відверто кажучи, дуже відстаємо від країн-лідерів освіти».

«Нам з вами потрібна освіта, що формує здатність учня не лише грати за усталеними правилами, а й вигравати в умовах постійної зміни ситуації. Ми не тільки даємо учню знання, але й навчаємо його постійно вчитися. Прибираємо страх перед навчанням, робимо впевненим в тому, що він здатен освоїти будь-яку дисципліну», – сказав він.

Президент зазначив: «Нам з вами потрібна освіта, з якою ми увійдемо на рівних до європейського освітнього простору. Чому на рівних і чому до європейського? Тому, що останні чотири роки яскраво продемонстрували – у нас немає абсолютно іншої альтернативи ніж рух до Європейського Союзу. Це є тверда політична воля української влади. Це є тверда політична воля українського народу і української нації. І без ваших зусиль, дорогі освітяни, цей рух буде значно уповільнений».

За його словами, чотири роки тому український народ здійснив Революцію Гідності заради утвердження свого європейського майбутнього. «Переконаний, що ключ до цього майбутнього – це не лише безвіз, це не лише реформування економіки, правової, політичної системи. Це – оновлена і якісна освіта, яка є ключовим компонентом нашого руху», – зазначив Петро Порошенко.

Джерело

 

Інклюзивна освіта – іспит країни, щоб бути європейською і цивілізованою – Президент перед освітянами

«Ви маєте потужного агента в моїй родині. Бо зранку до вечора Марина Анатоліївна чітко питає мене, що я зробив для інклюзивної освіти», – сказав Президент Петро Порошенко під час виступу на Всеукраїнській серпневій конференції педагогічних працівників «Нова українська школа: старт реформи, участь громад». «Саме так і вас мають питати. Тільки тоді буде успіх», – додав Президент.

Глава держави нагадав, що у новому Законі «Про освіту» закріплені гарантії навчання дітей та молоді з особливими освітніми потребами нарівні з іншими учнями в інклюзивному освітньому середовищі. При цьому він зазначив, що цьому питанню приділяє особливу увагу та багато робить для запровадження інклюзивної освіти в Україні його дружина – Марина Порошенко.

Президент повідомив, що цього року планується відкриття 8212 інклюзивних класів, що на 40% більше, ніж у попередній рік.

«Звертаю вашу увагу – за один рік. Це мені Марина точно сказала – за один рік ми збільшили кількість класів на 40%. Уявіть собі кількість людей, яких ми повернули до нормального життя. Ми з шаною та повагою ставимося до людей з особливими потребами», – наголосив Петро Порошенко.

«Це не просто ставлення учня, директора школи чи міністра. Це ставлення країни. Це іспит країни на те, щоб бути європейською і цивілізованою», – підсумував Президент, говорячи про запровадження інклюзивної освіти. «У нас більше не буде жодної нової школи, яка не відповідає потребам дітей з особливими потребами», – наголосив він.

Глава держави зазначив, що ще не всюди вирішена проблема непристосованості навчальних закладів для навчання дітей з особливими потребами. Він звернувся до Уряду та місцевих органів влади ще більше уваги приділити прискоренню виконанню відповідних програм.

Джерело

 

Мир тим швидше прийде на нашу землю, чим міцнішою та професійнішою буде наша армія – Президент

Президент Петро Порошенко під час виступу на Всеукраїнській серпневій конференції педагогічних працівників «Нова українська школа: старт реформи, участь громад» запросив українців прийти на парад на честь святкування 27-ї річниці Незалежності України та підтримати військовослужбовців Збройних Сил, які крокуватимуть в цей день головною вулицею столиці.

«Я хочу скористатися цією можливістю і запросити всіх киян на парад на честь річниці нашої Незалежності на Хрещатик 24 серпня. Інших, хто дивиться нас по телевізору – обов’язково подивіться цей парад по телевізору», – звернувся Петро Порошенко до українців.

«Ми всі розуміємо, що мир тим швидше прийде на нашу землю, чим міцнішими, патріотичними, професійними будуть наші Збройні Сили», – підкреслив Президент.

За словами Глави держави, вже всі бачать кардинальні відмінності, які відбулися і з країною, і з армією: «І вони такими стають кроком за кроком, день за днем».

«Нагадаю, що ми зробили наш вибір на користь свободи і гідності кожної людини. І тепер ми з вами разом не просто вчимося, а вже імплементуємо, наповнюємо цей вибір абсолютно реальним змістом», – сказав Глава держави.

Президент підкреслив, що так само Україна вже продемонструвала всьому світові, що має армію, яка здатна зупинити агресора.

Джерело

 

Президент вимагає повного матеріально-технічного забезпечення Нової української школи

Нова українська школа: старт реформи, участь громад

Виходячи з абсолютної важливості освіти для нашої держави, я, як Президент, вважаю абсолютно неприпустимим зволікання з реалізацією освітньої реформи. Дуже важливо, щоб і обласні адміністрації, і обласні ради, і об’єднанні громади, і виконкоми якнайшвидше вирішували питання матеріально-технічного забезпечення, насамперед Нової української школи.

Gepostet von Петро Порошенко am Dienstag, 21. August 2018

 

На Всеукраїнській серпневій конференції педагогічних працівників «Нова українська школа: старт реформи, участь громад» Президент Петро Порошенко наголосив на неприпустимості зволікання із запровадження освітньої реформи та звернувся до Уряду та місцевої влади щодо повного матеріально-технічного забезпечення для реалізації проекту «Нова українська школа».

«Виходячи з абсолютної важливості освіти для нашої держави, я, як Президент, вважаю абсолютно неприпустимим зволікання з реалізацією поставлених завдань. Дуже важливо, щоб і обласні адміністрації, і обласні ради, і об’єднанні громади, і виконкоми якнайшвидше вирішували питання матеріально-технічного забезпечення, насамперед Нової української школи. Це гордість бути долученим до цього амбітного проекту», – зазначив Президент.

«Не треба собі виплачувати премії. Спрямуйте ці гроші на освіту. І нові школи, і дитячі садки, нові меблі, нові комп’ютери, нові технології навчання, врешті решт дадуть вам можливість побачити нових учнів», – зазначив Петро Порошенко.

Президент поділився враженнями від побаченого на виставці, де були представлені зразки меблів, навчальних засобів та інше матеріально-технічне оснащення класів.

«Згадайте, що ще три-чотири роки вони не знали кому їх продати. У нас на школи абсолютно не виділялися гроші. Дуже уважно раджу, не тільки освітянам, не просто як далеку мрію, а як реалізацію побажань дивитися на цю виставку. Дуже важливо, що це саме побачили журналісти – побачили прекрасні зразки новітнього обладнання для класів», – сказав Президент.

«Це не мрія наших вчителів, учнів та батьків. Це вже початок втілення, вже зараз, Нової української школи. Я маю усі підстави це стверджувати. Тому, що держава виділила зараз суттєвий ресурс. Це більше мільярда гривень», – наголосив Петро Порошенко.

При цьому Президент повідомив, що існують й проблеми з матеріальним забезпечення шкіл, а саме – кошти освітньої субвенції використовуються органами місцевого самоврядування далеко не в повному обсязі.

«Друзі мої, як це назвати? Якщо ви зараз затримаєтесь на рік, цей рік пропаде для нових українських першокласників. Наголошую – цьому немає виправдання», – підкреслив Глава держави. Він звернувся до Кабінету Міністрів та Міністерства освіти постійно тримати на контролі це питання.

Джерело

 

Автор