Зрада і перемога тижня. 5-11 серпня

ЗРАДА

Вища рада юстиції відмовилася схвалити звільнення за порушення присяги судді Оболонського райсуду Києва Олександра Луценка, який виносив рішення про позбавлення водійських прав активістів Автомайдану.

За останні півроку на державні органи України було вчинено близько 170 DdoS-атак.

Генеральна прокуратура України провела обшук у приміщенні Національного антикорупційного бюро. Усі шлюзи на Дніпрі в незадовільному стані – необхідна термінова реконструкція.

Керівник проекту “СтопТеррор” Семен Кабакаєв опублікував розцінки на незаконний перетин лінії фронту транспортних засобів з контрабандним вантажем. Він стверджує, що отримав ці дані від демобілізованих військовослужбовців:

“Фура з продуктами – до 100 тисяч гривень.
Фура з медикаментами – 400-500 тисяч гривень.Фура з технікою електронної – 400-500 тисяч.
Фура спиртного – 400 тисяч”.

Нардеп Надія Савченко 8 серпня разом з кількома десятками людей провела біля будівлі Адміністрації президента пікет, вимагаючи прогресу у звільненні українців з полону. Хоче довірити переговори про полонених дружинам Порошенка і Медведчука.

Одеситам радять не купатися у морі. Під час недільної зливи в Одесі випало 55 мм опадів, що призвело до підтоплення багатьох вулиць і скиду нечистот у Чорне море.

ПЕРЕМОГА

Україна та Індонезія домовилися про співпрацю в оборонній сфері.

Генеральний штаб Збройних сил України відмовився від наступної хвилі часткової мобілізації через зростання кількості контрактників та формування оперативного резерву першої черги.

ЗСУ посилила прикордонний з Кримом регіон людьми і технікою. Туристів попросили не їхати на півострів. Президент України Петро Порошенко доручив привести в посилену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом та на Донбасі.

Прокуратура Київської області скасувала рішення про закриття кримінального провадження з розслідування обставин смерті керівника юридичної служби “Азову” Ярослава Бабича (“Балканця”).

Зняття санкцій з Росії в осяжному майбутньому з урахуванням ситуації на сході України, як і раніше, не передбачається. Таку думку висловив уповноважений уряду Німеччини з питань співробітництва з РФ Ґернот Ерлер.

Нацгвардія отримала на озброєння бронемашину “Козак-001”.

Розгалужену інформаційну мережу терористів “ДНР” ліквідували Служба безпеки України спільно з поліцією в районі проведення антитерористичної операції. Зазначається, що керувала інформаторами колишня жителька Торецька Олена Чайковська (Гейшторова). Активну участь в операції взяли волонтери проекту «Миротворець».

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.

Автор