Поліцейські Донеччини проходять підготовку для роботи на деокупованих територіях (фото)

Цими вихідними, 11-12 серпня, керівники підрозділів поліції Донецької області взяли участь у тренінгу «Особливості комунікації з населенням та роботи поліції в умовах реінтеграції регіонів після збройного конфлікту». Зокрема вчилися протистояти пропаганді та її наслідкам.

Дводенний тренінг був проведений Харківським інститутом соціальних досліджень за підтримки Програми розвитку ООН в Україні.

Навчання ініційоване Головним управлінням Нацполіції в Донецькій області у рамках стратегії деокупації Донбасу.

«Наша мета – підготувати план дій та фахівців, здатних працювати в деокупованих районах та ефективно взаємодіяти з людьми, які там проживають», – зазначив заступник начальника поліції Донеччини Василь Остапчук.

Учасники розглянули два ключові питання: пошук шляхів взаємодії з населенням, що перебуває під впливом російської пропаганди, а також заходи по забезпеченню миру та безпеки на постконфліктних територіях.

Під час теоретичних і практичних занять поліцейські вивчали світовий досвід подолання наслідків збройної агресії: особливості роботи поліції і тактику спілкування з громадянами на територіях, де буде відновлено мир.

Правоохоронців вчили методам протидії пропаганді та фейкам, налагодження робочих відносин з населенням.

Варто відзначити, що поліція співпрацює з ПРООН щодо забезпечення громадської безпеки та соціальної згуртованості в постраждалих від конфлікту територіях в рамках Програми розбудови миру та відновлення. Цей підхід планується впроваджувати і під час деокупації. Він передбачає посилення співпраці поліції та громад. Так, в 10 об’єднаних громадах на Донеччині вже рік працюють робочі групи з громадської безпеки.

Джерело