Секрети успіху від Садового

Mason Lemberg

Декілька днів тому здивовано прочитав новину, що пан Садовий поїхав до Івано-Франківська ділитися “секретом успіху Львова”.
Ця новина мене трохи здивувала, бо дуже б хотілося, щоб пан Садовий поділився тим секретом успіху Львова з львів’янами. Ну ми ж маємо право знати? чому саме ми такі секретноуспішні.

А сьогодні секрети успіху Львова трохи привідкрилися мені темному, бо читаю, що Львів закупив в Німеччині б/в трамваї. І ця велична інвестиція секретоуспішного пана мера обійдеться міському бюджету не мало не багато, а в мільйон гривень. То тільки за залізо в кількості 1 штука.
А ще “майстри кажут”, що 300 тис. грн треба на переобладнання (я думаю, пздять, хто ж там буде рахувати, бо треба ж показати “дешево”) і ще за транспортування і ще мито і ще ПДВ. Та й вийде загалом 2 мільйони/залізяка щонайменше.

І купляє Львів такого б/в-заліза аж 50 штук (по плану) на загальну суму близько 100 млн. грн.

То виходить, що секрет успішності Львова в тому, щоб замість 5-7 нових Електронів, які випускають у Львові, замість того, щоб підтримати львівського виробника, замість того, щоб створити додаткові робочі місця для львів’ян, замість того, щоб платити податки в Україні і в міський бюджет, пан Садовий привозить до Львова старий мотлох, без будь-якої сервісної гарантії, гарантії безпеки, без низької підлоги в кількості аж 50 штук.

Для довідки: сьогодні о 18:30 (година пік) на всіх лініях було 52 трамваї, згідно даних одного з мобільних додатків.

Це, друзі мої, тепер називається секрет успіху. Ну бо ж не пану Садовому в тих трамваях ламатися, стояти, запізнюватися на роботу, горіти в них чи сходити з рейок. Йому їх купляти, витрачати гроші на ремонт. А це не тільки приємно, та ще й корисно.

І ще вимушений констатувати той факт, що 0 розслідувачів та детективів НАБУ зацікавилися цим питанням. Отака вона боротьба з клептократією.

Автор