На КПВВ Мар’їнка поліцейські викрили урядника «Козацького союзу «ДНР»

Бойовик, який з вересня 2014 по травень 2015 року входив до незаконних збройних формувань, їхав до Мирнограду за пенсією. Місцевий мешканець Макіївки зі зброєю у руках ніс службу на одній з терористичних баз.

50-річний житель Макіївки був зупинений працівниками поліції на КПВВ Мар’їнка. Було встановлено, що чоловік у минулому перебував у складі незаконних збройних формуваннь.

Під час подальшої перевірки було встановлено, що до того, як прийняти рішення вступити до лав терористів, він заробляв на життя перевезенням пасажирів. На запрошення товариша вступити у «Козацький союз війська донського» на посаду старшого урядника, погодився. Новобранцю видали декілька видів зброї та відправили на місце дислокації.

Після того, як підрозділ почали розформовувати, бойовики закрили чоловіка у підвалі, а через деякий час відпустили . Днями найманець поїхав оформлювати пенсію та був впевнений, що про його незаконну діяльність нікому не відомо, але на контрольно-пропускному пункті правоохоронці викрили правопорушника.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Правоохоронці звертають увагу, якщо громадяни добровільно здаються до поліції, то після певної процедури перевірки на непричетність до тяжких злочинів, отримують шанс на подальше життя без притягнення до кримінальної відповідальності згідно з ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України.

Джерело