За три роки на Донеччині перейменували 109 населених пунктів і 3 тисячі вулиць

Від квітня 2015 року на території Донецької області перейменували 109 населених пунктів, 2950 вулиць та інших об’єктів топоніміки, а також демонтували 75 пам’ятників та пам’ятних знаків. Всі ці заходи здійснені на виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Про це повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики надіслав листи містам та районам області з проханням завершити процес демонтажу пам’ятників та пам’ятних знаків, які мають символіку комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Як повідомляють в Донецькій ОДА, в рамках ініціативи «Українізація міст» протягом 2017-2018 років  4 міста здійснили повну «українізацію» (Дружківка, Покровськ, Вугледар, Мирноград) та отримали 70 млн грн на реалізацію інфраструктурних проектів.

На Донеччині також замінили 7500 табличок назв вулиць та інших об’єктів топоніміки, рекламних вивісок, інформаційних стендів українською мовою в рамках реалізації ініціативи «Українізації міст».

Нагадаємо, 9 квітня 2015 року Верховна Рада України прийняла 4 закони про декомунізацію , після чого розпочалася масштабна реформа, наслідком якої є очищення публічного простору від тоталітарної символіки, відхід від радянського минулого та його переосмислення.

Джерело

Автор