Хороші новини. 12 липня 2018 року

Алла Комарова

У п’ятницю новин зазвичай мало, але остання робить усіх своєю парадоксальністю. #РадіоТисячіМазеп із вами у цей час.

Верховна Рада ухвалила закон, який захищає оборонну промисловість України від фінансових претензій країни-агресора.

На українському ринку поштово-логістичних послуг з’явиться новий сервіс Justin, який входить до холдингу Fozzy Group. Діяльність сервісу спрямовуватиметься на інтернет магазини, великі бізнеси і клієнтів цих інтернет-магазинів. Justin — це мережа поштових відділень, яка працюватиме в супермаркетах, що входять до Fozzy Group. У деяких київських супермаркетах «Сільпо» вже з’явилися відділення Justin.

Нацгвардійка Аліна Шух стала чемпіонкою світу з метання спису.

У першому півріччі 2018 року кількість подорожуючих залізницею до ЄС збільшилася на 100 тис. осіб.

Шестеро українських старшокласників здобули 4 золоті та 2 срібні медалі на 59 Міжнародній математичній олімпіаді, яка проходить 3-14 липня в Румунії. У загальному рейтингу українська команда посіла 4 місце з понад 100 країн світу.

«Кредмаш» в січні-червні 2018 року, порівняно з відповідним періодом 2017 року, збільшив обсяги виробництва на 17,9% або на 5 асфальтозмішувальних установок. Потреби дорогобудування дозволяють збільшувати виробництво.

Міністерство фінансів очікує, що за підсумками 2018 року зростання ВВП України складе 3,5%.

І наостанок парадоксальна, як для цього дайджесту, новина. Національний банк підвищив облікову ставку до 17,5% річних. Це начебто не позитивно. Але вперше причиною стало ПІДВИЩЕННЯ покупельної спроможності та активності населення.

Автор