Президент взяв участь в заходах з нагоди 70-ї річниці від дня утворення ДП «Завод 410 ЦА» (фото, відео)

Українські крила боронять українське небо і українську землю. Сьогодні випускаємо в небо черговий Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ. Це – красень, виготовлений професіоналами «Заводу 410 ЦА». Надійні літаки, що злітають від ангарів 410-го – це мобільність і потужність наших, українських Збройних Сил.Радий нагоді привітати з 70-річним ювілеєм цей один із провідних авіаремонтних підприємств в Україні.

Gepostet von Петро Порошенко am Freitag, 6. Juli 2018

 

Президент доручив терміново розібратися в причинах вибуху міномету на Рівненському полігоні та призупинити використовувати це озброєння на навчаннях

 

Президент Петро Порошенко зазначив, що сьогодні о 6 ранку надійшла сумна звістка з Рівненського полігону, де під час навчань загинули троє українських військових та декілька отримали поранення.

Глава держави доручив Міністру оборони Степану Полтораку та Начальнику Генерального штабу Віктору Муженку терміново розібратися в причинах трагедії і наступного тижня доповісти про результати розслідування.

«І вжити вичерпних заходів для того, щоб ми не допускали це знову. Даю доручення – на навчаннях, до завершення розслідування, зазначені міномети не застосовувати», – особливо наголосив Президент під час заходів з нагоди 70-ї річниці від дня утворення державного підприємства «Завод 410 ЦА».

Глава держави побажав одужання пораненим. «Ми маємо все робити для того, щоб вберегти життя кожного українського воїна», – наголосив Петро Порошенко.

Присутні вшанували пам’ять загиблих військовослужбовців хвилиною мовчання.

Джерело

 

Крила українських літаків захищають нашу землю і життя воїнів – Президент передав літак Ан-26 Повітряним Силам Збройних Сил України

 

Президент Петро Порошенко передав літак Ан-26 Повітряним Силам Збройних Сил України. Cертифікат літака Глава держави вручив командиру екіпажу, майору Богдану Андрушку, під час урочистих заходів з нагоди 70-річчя авіаремонтного підприємства ДП «Завод 410 ЦА».

«Сьогодні, в цей важливий ювілейний день ми випускаємо в небо черговий Ан-26 Повітряних Сил Збройних Сил України», – сказав Глава держави.

«Впевнений, що будуть інші літаки, відремонтовані і підняті в небо професіоналами з 410-го заводу. А у ході реформування оборонно-промислового комплексу ваше підприємство буде стратегічним в авіаційному кластері «Укроборонпрому», – наголосив Петро Порошенко.

«Крила літаків, які сьогодні мають на озброєнні Повітряні Сили, захищають українську землю і захищають життя українських воїнів», – наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що за останні чотири роки в Україні «створили абсолютно нову армію, дуже добре підготовлену, яка здатна боронити державу, яка дуже чітко вмотивована, нагодована, одягнена, навчена».

За його словами, зусиллями оборонної промисловості сьогодні укомплектовані всі частини Збройних Сил України необхідним озброєнням. «Вирішується питання боєприпасів. В повній реалізації програма будівництва гуртожитків для українських контрактників», – додав Президент.

Петро Порошенко підкреслив, що українська армія вже має велику кількість нових зразків озброєння, про які всього три-чотири роки тому могли лише мріяти. Він також додав, що збільшилась і кількість годин нальотів українських пілотів, збільшилася кількість літаків, їх переоснащення.

Глава держави також вручив нагороди працівникам підприємства за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняного авіабудування, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм.

По завершенні урочистої церемонії Президент оглянув зразки авіаційної техніки, зокрема літаки та авіаційні двигуни, відновлені на ДП «Завод 410 ЦА».

Джерело

 

Глава держави привітав із 70-ю річницею «Завод 410 ЦА»: Будувати і ремонтувати авіаційну техніку завжди було справою кращих

Президент Петро Порошенко привітав із ювілеєм трудовий колектив державного підприємства «Завод 410 ЦА», який відзначає 70-у річницю від дня утворення. «Дуже небагато країн в світі можуть похвалитися наявністю в себе авіабудівних і авіаремонтних підприємств. Авіаційна галузь – це як знак якості для будь-якої держави, це як символ приналежності до виняткового клубу розвинених держав. Адже авіаційна галузь – це інновації, високі технології, але головне це надзвичайно високий рівень, вишкіл, талант фахівців, будівельників, конструкторів», – наголосив Глава держави.

Президент підкреслив, що Україна володіє всіма необхідними якостями і пишається своїми авіабудівниками та авіаремонтниками. «Доки країна будує літаки і здатна їх відновлювати та модернізувати, країна буде залишатися рівною серед рівних на високотехнологічних ринках. Україна і авіабудівні, авіаремонтні підприємства залишаються дуже привілейованими партнерами для наших іноземних друзів. Будувати і обслуговувати, ремонтувати авіаційну техніку завжди було справою кращих», – наголосив Петро Порошенко.

За його словами, працівники 410-го заводу здійснили капітальний ремонт понад 6 тис. літаків, модернізували та відремонтували більше 40 тис. двигунів. Глава держави наголосив, що це солідний здобуток та висока репутація заводу і його фахівців, і Україна віддає шану людям, які заклали потужний фундамент літакобудівної галузі, сконструювали та побудували найкращі зразки авіаційної техніки, які сьогодні є основою українського авіаційного парку та багатьох інших країн світу.

«Продукція вашого заводу завжди була конкурентоздатною. Але зараз у нас є інші умови замість того, щоб змагатися на зовнішніх ринках. На жаль, в умовах, коли російський агресор розпочав окупацію, агресію проти нашої держави, незаконну анексію Криму, це виклик, який пов’язаний не з мирним змаганням якості і надійності. І зараз українські крила знов мусять воювати. І саме українські крила боронять українське небо і українську землю», – наголосив Глава держави.

Президент підкреслив, що в таких умовах робота авіабудівної і авіаремонтної галузі набуває особливого значення, адже працівниками заводу відновлено чимало літаків авіаційного парку ЗСУ, Нацгвардії, Державної служби України з надзвичайних ситуацій і велика кількість літаків в рамках співпраці з нашими міжнародними партнерами.

Глава держави розповів, що поцікавився технологічними інноваціями на 410-му. «Знаю, що тут опанували відновлення деталей літаків лазерним різанням та плазмовим напиленням. Потрібно надалі просуватися в опануванні високих технологій і нових компетенцій. Вітаю ваші ініціативи із поглиблення міжнародного співробітництва», – зауважив Президент. Він привітав угоду з американською корпорацією Rockwell Collins, яка виготовляє цифрові та електронні системи. Глава держави також зауважив, що позитивні відгуки про роботу заводу почув далеко за межами України, зокрема в Індії, Бангладеші, Казахстані тощо.

Особливо Президент відзначив трудові династії 410-го заводу: «Уявіть собі: загальний трудовий стаж династії Сиваш – майже 124 роки, династії Гордини – 89 років, Ноздриних – 69 років, Ілічкіних-Ткаченко – 61 рік». Він зауважив, що робота цих трудових династій заводу заслуговує на високу повагу і схвальну оцінку.

Президент наголосив, що сьогоднішні виклики ставлять перед всіма чіткі і амбітні завдання. «Перше – це безпека наших літаків в після-ремонтний період під час експлуатації, подальша робота над вдосконаленням технологічних процесів ремонту та обслуговування авіаційної техніки», – підкреслив він. Глава держави також акцентував увагу на важливості активної співпраці з міжнародними партнерами. «Бо блокування постачання комплектуючих з боку Російської Федерації не поставило оборонно-промисловий комплекс на коліна. Ми знаходимо інших партнерів, робимо імпортозаміщення і не дозволимо нікому диктувати нам свої умови», – наголосив Президент, нагадавши, що вчора підписав Закон «Про національну безпеку України».

Глава держави привітав працівників з ювілеєм та з черговою перемогою у вигляді красеня-літака Ан-26: «Ви робите надзвичайно велику і надзвичайно важливу справу для держави. Україна вдячна вам за відданість, чесність, за вашу працю».

Джерело

 

Автор