Президент взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Національної поліції України (фото, відео)

Ми всі бачимо, що українська поліція дедалі менше нагадує стару, радянського стилю міліцію і наближається до європейських стандартів правоохоронної діяльності.Сьогодні, у День поліції України підписав важливий закон «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України». Він визначає повноваження поліцейських та їх керівників, види заохочень і дисциплінарних стягнень, а також порядок їх застосування та оскарження.#ДеньПоліції

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 4. Juli 2018

 

Закон «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України» сприятиме зростанню довіри громадян до поліцейських – Президент

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про Дисциплінарний статут Національної поліції України».

«Неухильне дотримання Статуту, переконаний, призведе до ще більшого зростання довіри до вас з боку громадян. А в поліцейських лавах – додасть порядку», – сказав Глава держави, підписуючи документ, під час урочистих заходів з нагоди Дня Національної поліції України.

Петро Порошенко зазначив, що Закон «визначає повноваження поліцейських та їхніх керівників, види заохочень, дисциплінарних стягнень, також порядок їх застосування та оскарження».

Президент також підкреслив, що Статут має стати «настільною книгою» і Національного антикорупційного бюро України, і Державної кримінально-виконавчої служби України, на яких також поширюється його дія.

Документ прийнятий Верховною Радою 15 березня цього року. Законом затверджено Дисциплінарний статут Національної поліції України. Він визначає сутність службової дисципліни в Нацполіції, повноваження поліцейських та їхніх керівників з її додержання, види заохочень і дисциплінарних стягнень, а також порядок їх застосування та оскарження.

Законом поширено дію цього Дисциплінарного статуту на осіб начальницького складу Національного антикорупційного бюро України, осіб рядового і начальницького складу Державної кримінально-виконавчої служби України та податкової міліції.

Одночасно визнано таким, що втратив чинність, Закон України «Про Дисциплінарний статут органів внутрішніх справ України».

Джерело

 

Ви представляєте владу і дієте від імені держави – Президент привітав поліцейських у день професійного свята

Президент Петро Порошенко наголошує, що поліцейські мають пам’ятати, що вони не просто виконують роботу із охорони громадського порядку, а є також представниками влади і держави.

«Ви так чи інакше представляєте владу і дієте від імені держави. Перефразовуючи відому фразу, скажу: держава – це ви. Тому ви й повинні повсякчас турбуватись про твердий авторитет поліції і держави. Не терпіти порушників і корупціонерів у своїх рядах. Піклування про простого громадянина має стати і вже стає вашим кредо і мірилом правоохоронної діяльності. Застереження тут тільки одне: такий підхід стосується лише законослухняних громадян. А таких є абсолютно переконлива більшість», – наголосив Глава держави під час урочистостей з нагоди третьої річниці Національної поліції України.

«Пам’ятайте, що ваша робота – це фронт боротьби зі злочинністю. Ви можете бути ввічливими і витриманими, чесними і некорумпованими, безстрашними і безкомпромісними. Але люди судитимуть про вас, лише виходячи насамперед з того, безпечніше чи небезпечніше вони себе почувають», – також підкреслив Петро Порошенко.

Він нагадав, що три року тому, саме на Софійській площі близько двох тисяч службовців тоді новоствореної патрульної поліції Києва урочисто склали присягу на вірність Україні. «То й був старт надзвичайно важливої реформи. І зміни – вони ще тривають. Роботи – ще непочатий край. Але всі ми бачимо, що нова патрульна поліція і поліція України дедалі менше нагадує стару радянського стилю міліцію. Вона все щільніше наближається до європейських стандартів правоохоронної діяльності. Довіра людей – повертається і зростає», – зазначив Президент.

Водночас Глава держави висловив думку, що у питанні поліпшення якості роботи поліції ще є над чим працювати. «Я, звичайно ж, далекий від думки, ніби робота поліції стала абсолютно бездоганною. І прийшов сюди не для того, аби закликати вас спочити на лаврах. Слабкі місця добре відомі і мені, і керівництву, Міністру внутрішніх справ, і керівництву НПУ. Як в будь-якій іншій сфері я поділяю критичні настрої громадян, але завжди готовий прийти на допомогу у вирішенні тих проблем, які потрібні для кращої роботи Національної поліції України – символу змін, які відбуваються у державі», – сказав він.

На переконання Петра Порошенка, для повноцінної охорони громадського порядку, протидії злочинності необхідні повноцінне матеріально-технічне забезпечення поліцейських, сучасний технічно-якісний автомобільний, авіаційний і водний транспорт. «Тому ми не просто вболіваємо за стан оснащення нашої поліції, а робимо конкретні кроки», – підкреслив Президент, зауваживши, що і міністр Арсен Аваков, і Голова НПУ Сергій Князев добре знають, що в цьому питанні Президент завжди підтримує поліцію.

Джерело

 

Президент про поліцейських, що захищають Україну на фронті і в тилу: Ви демонструєте справжній героїзм

Щира та позитивна атмосфера 🙂 Вітаю зі святом працівників Національної Поліції України!

Gepostet von Петро Порошенко am Mittwoch, 4. Juli 2018

 

Президент Петро Порошенко відзначає важливий внесок українських поліцейських у захист нашої держави як від ворога на лінії зіткнення, так і від п’ятої колони, що намагається розхитати ситуацію в тилу.

«Справляє позитивне враження і той факт, що ряди поліції сьогодні все частіше поповнює глибоко вмотивована, мужня і патріотична молодь, яка вирішила присвятити своє життя захисту прав і свобод співвітчизників. Це дуже важливо, бо з перших днів існування нової поліції до її лав прийшли ветерани АТО, волонтери, які підтримували наших бійців на фронті», – сказав Петро Порошенко під час урочистого заходу з нагоди Дня Національної поліції України.

«Ви разом з нами відродили престиж служби в поліції. Ви демонструєте справжній героїзм», – сказав Президент, додавши, що до Нацполіції прийшла талановита молодь, талановиті митці і спортсмени.

Він зазначив, що серед героїв-поліцейських і двадцятитрьохрічний лейтенант поліції Андрій Ахременко. «Андрій, ризикуючи власним життям, ще до приїзду пожежників виніс із палаючої київської квартири п’ятьох дітей. З великою приємністю я підписав Указ про відзначення цього сміливого юнака державною нагородою», – сказав Петро Порошенко та подякував поліцейському за цей героїчний вчинок.

«Не можна не згадати, що Національна поліція України поруч зі Збройними Силами та іншими правоохоронними органами бере активну участь у відсічі і стримуванні агресії Російської Федерації на Сході нашої країни, забезпеченні правопорядку на прифронтових територіях. Честь і хвала Національній поліції України», – особливо наголосив Президент.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх поліцейських, які загинули, виконуючи свій обов’язок, захищаючи державу та закон.

Президент зауважив, що підписав закон спрямований на захист прав дітей працівників поліції, які загинули під час виконання службових обов’язків, що, зокрема дає можливості отримувати виплати в разі втрати годувальника всім студентам, курсантам та іншим особам, які навчаються у відповідних закладах.

Глава держави підкреслив: «Гібридна війна тому і гібридна, що точиться вона не лише на лінії фронту, але й глибоко в тилу. Нова поліція у чіткій взаємодії із Службою безпеки України навчилася ефективно протидіяти п’ятій колоні, так званим корисним ідіотам. І всім тим, хто вільно чи не вільно, користі ради чи через елементарну короткозорість, грає ту чи інакшу роль в різноманітних російських сценаріях із внутрішньої дестабілізації України».

«Фахово протидіючи таким сценаріям, ви робите нашу країну сильнішою і наближаєте нашу, українську перемогу», – наголосив Петро Порошенко.

Президент виловив переконання, що поліцейські й надалі з гідністю будуть виконувати важливі завдання із протидії злочинності, захисту демократичних прав і свобод громадян нашої України.

Петро Порошенко від імені українського народу висловив велику вдячність поліцейським за службу.

Глава держави вручив високі державні нагороди поліцейським за особисту мужність, виявлену під час виконання службового обов’язку, вагомий внесок у боротьбу зі злочинністю, високий професіоналізм.

Джерело