Результати роботи органів прокуратури 27.06 – 03.07.2018 (інфографіка)

Чимало людей в Україні пишаються нашими родючими, багатими на природні ресурси землями. Багато хто робить це від щирого серця, зі світлими намірами в душі, відображаючи красу у фільмах, картинах, піснях та віршах. І лише деякі вбачають землю як засіб особистого, і до того ж, незаконного збагачення. Саме таких “ділків” прокуратура виявляє, тримаючи під постійним контролем виконання та дотримання норм земельного законодавства.

Не став виключенням у цьому плані і минулий тиждень. Через суди сторона державного обвинувачення повернула у державну власність та територіальним громадам землі загальною площею 21 539 га вартістю понад 17,2 млн. грн.

Зокрема, це стосувалося земель сільськогосподарського призначення, лісового та водного фондів, мисливських угідь та відумерлої спадщини. Із цими задачами успішно впоралися прокуратури міста Києва, Вінницької, Львівської та Херсонської областей.

Також, завдяки принциповій позиції та переконливим доказам прокурорів Рівненської та Хмельницької областей, суди ухвалили рішення щодо повернення майна та коштів законним власникам на загальну суму понад 6,5 млн. грн. Зокрема, це стосувалося сфер оподаткування та державних закупівель.

На 18% менше випадків, ніж у попередній період, правоохоронці зафіксували фактів одержання неправомірної вигоди. На минулому тижні на отримання хабара спокусилися 10 вітчизняних чиновників із різних сфер діяльності. І лише 1 іноземець в аеропорту нахабно пропонував валютний хабар нашому стійкому до правопорушень прикордоннику.  Загалом, розмір хабарів минулого тижня на митній території держави коливався у межах від 2 тис грн. до 3 тис дол. США.

Джерело

Автор