Хороші новини. 28.06 – 01.07 2018 року

Алла Комарова

І знову з вами гарні новини вихідних на РадіоТисячіМазеп, з яких ви дізнаєтесь, що пропустили, поки так не слідкували за футболом, що аж у курсі, хто з ким і коли грає. 😉

У Львові стартувало будівництво IT-парку Innovation District IT Park загальною вартістю 160 млн доларів, одним інвесторів якого виступає відомий канадський фонд Brookfield. Проект реалізують Lviv IT Cluster і компанія “Галерея центр”. Очікується, що в центрі отримають роботу 10 тисяч спеціалістів IT та 4 тисячі працівників суміжних галузей.

Румунська авіакомпанія Tarom з 2 серпня цього року відкриє рейс Бухарест – Одеса – Бухарест. Потрапити до столиці Румунії відтепер можна лише за годину. Вильоти з міжнародного аеропорту Анрі Коанда будуть по вівторках, четвергах і суботах о 22:30. Вильоти з Одеси плануються з 3 серпня по середах, п’ятницях і неділях о 4:15 ранку.

Найдорожчу у світі ікру виготовляють в Дніпропетровській області. Але дають її не риба, а равлики. Щоб відкладали якомога більше делікатесного продукту – для них створюють спеціальні умови. Саме цей продук – ікру равликів – найбільше цінують європейські ресторатори. І готові віддавати чималі гроші – до 300 євро за 100 грамів. В Україні таку ікру продають удвічі дешевше.

 

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poors підвищило довгострокові рейтинги України за національною шкалою з “uaBBB-” до “uaBBB” та здійснило рекалібровку таблиці відповідностей рейтингів за національною шкалою до рейтингів за міжнародною шкалою.

За перші чотири місяці поточного року Україна експортувала алкогольних та безалкогольних напоїв та оцту на 15,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Українська компанія Ochis розробила повністю органічні окуляри з кави та льону. Оправа окулярів Оchis coffee виготовлена з біополімеру на основі кави, льону і натуральних олій. Вона повністю розкладається у ґрунті або воді у 100 разів швидше, ніж пластик, і перетворюється на природне добриво.

У ДБН щодо проектування шкіл внесені зміни: школи стають просторішими з можливістю проведення різних форм уроків. Шкільні парти, які стоять рядами одна за одною (фронтальна форма занять) змінюються на відкритий навчальний простір.

Ми робимо наші школи просторішими з можливістю проведення різних форм уроків. Шкільні парти, які стоять рядами одна за…

Gepostet von Lev Partskhaladze am Donnerstag, 24. Mai 2018

 

Залізнична компанія Польщі PKP Intercity анонсувала запуск прямого залізничного сполучення між Перемишлем і Берліном спеціально для пасажирів з України. Рішення компанія прийняла після величезного напливу пасажирів зі сходу, що прямують далі в країни ЄС.

Флот Військово-морських сил України поповнився новими малими броньованими артилерійськими катерами, які пройшли піврічні випробування. Як повідомив командувач українських Військово-морських сил Ігор Воронченко, він уже підписав акти про прийняття катерів проекту «Лубни», «Вишгород», «Кременчук» та «Нікополь».

Україна вибралася з десятки найнебезпечніших країн світу. У порівнянні з 2017 роком Україна піднялася на дві позиції. Найгірший показник України – «дуже низький» рівень миру, отриманий завдяки сусідній країні.

А це просто зупинка у Лондоні.  🙂

Автор