Стандартна гебешна схема

Костюк Олександр

Ситуація з ромами розкачується за стандартною гебешною схемою. По наростаючій. Дуже схоже на те, як розкачували в 2014-му:

  1. Створення проблеми.
  2. Інформаційне нагнітання в ЗМІ, серія вкидів. Підключаються боти, які роздмухують проблему.
  3. Перші зіткнення. Виникає протистояння.
  4. Подальше інформаційне нагнітання, кремлівські боти й боти націоналістів роздмухують істерику, оперуючи стандартним набором тез. Намагаються дегуманізувати потенційну жертву, створити образ неприємних, брудних, небезпечних противників.
  5. Вогонь – гебня дуже полюбляє вогонь, це впливає на психіку. Отже, палять табори .
  6. “Невинна жертва” – вдарили по голові молодика, який пішов “просто погуляти з файєром біля табору”.
  7. Перша кров з однієї з сторін – вбивство 24-річного цигана молодими відморозками, яких накрутили та підставили дорослі хитрі дяді.

Гебня чудово знає, що пролита кров породжує люту та неконтрольовану ненависть. Тепер роми збуджені й вкрай налякані, звичайно ж, мають бажання помститись за своїх.

Далі за планом розкачки має бути кров з іншого боку протистояння. Щоб зробити люту та неконтрольовану ненависть взаємною. І я майже певен, що це вже планується. Має бути щось гучне, чутливе для суспільства. Знову підставлять якогось малолітку, який загине “в сутичці з циганами”.

На даному етапі дорослі провокатори відійшли в тінь. І підставляють підлітків, яким можна вкласти в голову що завгодно і скерувати на що завгодно. І ще це зручно тим, що потрібна «неповнолітня жертва циган», «рєбьонок, убітий циганамі» або «пожілой чєловєк» – щось таке, що підірве суспільство.

Керівникам цих провокацій потрібні масштабні сутички на етнічному ґрунті, в які будуть вже втягнуті прості люди, обивателі, яких розкачують серією провокацій (в тому числі кривавих) методом «по наростаючій». Чергова жертва вже спланована, виконавці вже обрані та оплачені – я в цьому переконаний. І жертва має бути дуже скоро. Чекайте – дуже скоро. Скоріш за все направлять підлітків, які вв’яжуться в сутичку з ромами, і в результаті один з них чи декілька будуть убиті.

Якщо це вдасться, ситуація може вийти з-під контролю. В такому разі владі буде дуже важко справитись із ситуацією, правоохоронці будуть протиставлені масам. З подальшим широким полем для провокацій. Вважаю, ситуацією дуже серйозно повинні зайнятися влада, СБУ та інші правоохоронні органи.

Точно тими ж методами в 2014-му розкачували ситуацію на Майдані. Щоб посіяти люту ненависть між протестуючими та правоохоронцями.

Точно тими ж методами підривали Донбас.

Це методично та за стандартними схемами працює гебня.


Богдан Карпенко

Шановні радикальні радикали, радикальні націоналісти.

На правах “ломового порохобота” хочу вам написати декілька слів: одним дуже рррадикальним з вас здалось чудовою ідеєю попіаритись на темі ромів, плюс там недорогеньким гранти давно зайшли по напрямку, ну, от пішли, як було написано, сміття у парку прибрати після ромів (хоч відео показало, що молоді спортивні хлопці бігали за жінками з газовими балончиками у результаті, що, погодьтесь, не личить молодим здоровим хлопцям). Опісля, інші радикальні радикали, які для чогось себе іменували дружинами, чи щось таке, побачивши, що тема у пресі зайшла, вирішили змавпувати перших та пішли поселфітись при зносі вже порожнього табору ромів, навіть стрім організували. Зрештою, мені цілком зрозуміло, що піар – вашевсе, але є одна проблема. Ця проблема – ви не усвідомлюєте наслідки. А наслідки прогнозовані та дуже погані для вас.

Ну, от дивіться: сьогодні на цій хвилі інші, вже реальні відморозки, а не такі, як ви любителі гарних фотографій, згідно повідомлення МВС, жорстоко вбили рома. І вся ця подія летить у вас, ага. Більше того, цілком прогнозовано існує велика ймовірність, що той, хто натравив відморозків на табір ромів під Львовом, тепер зробить все для того, аби пішла “отвєтка” у вашу сторону, і так, щоб вона точно вказувала на ваших опонентів. І той, хто це затіяв, давно підготував пресу (ви ж не бажаєте спостерігати, як “наші журналісти” весь цей місяць свідомо штучно гіперболізували (перебільшували) проблему ромів, як прямо натравлювали, ні). І що робити тепер?

Окрім того, повідомлю, що нічого дурнішого, як зачепити ромів, вам нарадити не могли. Чому? Наприклад, тому, що ті сім відморозків, які під Львовом додумались здійснити напад, тепер найбільше зацікавлені, аби їх поліція не відпустила та десь заховала. Не розумієте чому? Так ви трішки погугліть, аби краще зрозуміти, куди влізаєте заради того піару.

Я до чого веду: ось там вже ЄС верещить, що в Україні нападають на ромів, для цього все й провокувалось, а ви – пішаки, вас використовують у травлі, і вам потім за все віддуватись, і, що найгірше для вас, віддуватись перед ромами, і я вам не заздрю ні разу.

Більше по темі цього штучного конфлікту писати нічого не буду. Сподіваюсь, мене почули.

Автор