На Одещині затримано чоловіка, який кинув шумову гранату в поліцейських та стріляв по них з рушниці (фото, відео)

У результаті події один з поліцейських отримав поранення лівого передпліччя та тулубу. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України, яка передбачає відповідальність за посягання на життя працівника правоохоронного органу.

 

Сьогодні, 23 червня, до поліції надійшло повідомлення від лікаря про те, що по прибутті на виклик в с. Курісове до 35-річного чоловіка, який перебуває на обліку як наркозалежний, в будинку медики помітили рушницю. Після надання чоловікові допомоги медичні працівники залишили будинок та повідомили про зброю правоохоронців.

Для перевірки повідомлення на місце події прибули співробітники поліції. Побачивши правоохоронців, чоловік зачинився в будинку та кинув у бік поліцейських шумову гранату. У приміщенні разом із ним перебувала його мати. Після цього чоловік здійснив постріл з рушниці в бік правоохоронців, в результаті чого офіцер поліції отримав дробове поранення лівого передпліччя та тулубу.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Лиманського відділу поліції, керівництво Головного управління Нацполіції в Одеській області та спецпідрозділ КОРД.

Правоохоронці провели евакуацію цивільного населення з периметру проведення поліцейських заходів.

У результаті спецоперації зловмисник затриманий. Серед цивільного населення ніхто не постраждав.

Зараз на місці події працюють спеціалісти вибухотехнічного управління.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України. Проводиться розслідування.

Джерело

Автор