Жіночі обличчя служби порятунку (фото)

У вихідні традиційно розповідаємо про наших рятувальниць. Героїня цієї суботи – Анна Жуковскі, яка з 18-ти років разом із вогнеборцями-добровольцями виїжджає на пожежі та рятує закарпатців.

Інакше і бути не могло, адже батьком цієї сміливої дівчини є ніхто інший як Микола Жуковскі, чоловік, який за власної ініціативи та попри зневіру інших створив у Дерцені Мукачівського району Закарпатської області добровільну пожежну команду. І вже 14 років цей підрозділ є повноцінним та боєздатним помічником оперативно-рятувальної служби регіону.

За освітою Анна лікарка-стоматолог, тож найчастіше виконує роль фельдшерки і надає долікарську допомогу постраждалим. Однак і з гасінням пожеж вона знайома не з книжок.

Сьогодні їй 23, і вона з гордістю каже: “Я – доброволець-вогнеборець!” За 5 років служби дівчина згадує чимало подій. Були й трагічні, коли доводилось ліквідовувати наслідки ДТП, у якій загинуло 4 молоді хлопці, та іноді траплялися й кумедні, коли з палаючого хліва не хотіли “рятуватися” свійські тварини – корова та свиня. Вони пручалися, кусали вогнеборців та втікали назад у палаючу домівку.

Робота членів добровільної пожежної команди дещо відрізняється від роботи професіоналів Служби порятунку. Фахівці ДСНС перебувають на чергуванні цілодобово, натомість добровольці отримують виклик перебуваючи вдома, чи у іншому місці. Тож досить часто виїжджати на виклик дівчині доводиться за принципом “з корабля на бал”… Проте такий ритм життя не лякає нашу героїню. Вона анітрохи не жалкує, що стала добровольцем і радіє, що може присвячувати весь свій вільній час допомозі людям.

Більше надихаючих історій у постійній рубриці.

Джерело

Автор