Хороші новини. 18-21 червня 2018 року

Алла Комарова

І нарешті відновлює свою роботу РадіоТисячіМазеп, яке розказує вам, що гарного ви пропустили вчора (а сьогодні ще про три дні до вчора). Сподіваюся, ви скучили і вже наготовили свої вподобайки та репісти 😉

Індекс споживчих настроїв українців у травні покращився ще на 1,5 пункти. У річному порівнянні індекс споживчих настроїв зріс на 4,9 пункти, а індекс безробіття просів на 5,3 пункти порівняно з квітнем. Третій місяць поспіль українці також залишаються оптимістичними щодо економічного зростання. Найбільше зріс показник очікуваного зростання економіки країни в найближчі п’ять років – на 2,7 пункти, тоді як індекс очікуваних змін особистого матеріального стану показав зростання на 1,7 пункти.

Цього року для першокласників вперше надрукують підручники з англійської мови британських видавництв Кембриджського університету та MM Publications. Макети відповідних підручників набрали близько половини голосів вчителів початкових класів та претендують на наклад у понад 180 тисяч примірників.

«АвтоКрАЗ» у Парижі показав свою продукцію і розповів про можливості українського виробника вантажної техніки на Міжнародній виставці «Eurosatory 2018». «АвтоКрАЗ» представив зокрема, макети спеціальних бронеавтомобілів КрАЗ-Халк, КрАЗ-Фіона, важка евакуаційна машина на базі КрАЗа 8х8 із обладнанням Szczęśniak (Польща).

Агрохімічна компанія Grossdorf відкрила виробництво багатокомпонентних твердих гранульованих мінеральних добрив загальною потужністю 35-50 тис. тонн на рік у с.Хацькі (Черкаська обл.).

Валовий внутрішній продукт (ВВП) України зріс на 3,1%.

Італійська компанія Navatta Group запустить на Тернопільщині лінію з виготовлення дитячих соків та пюре. У 2019 році тернопільське господарство планує запустити на повну потужність виробництво соку, пюре, джему та мармеладу. Крім того, компанія розвиватиме виробництво продуктів дитячого харчування з овочів і фруктів для різних вікових груп.

Товарообіг між Україною та Латвією зріс на 37%.

На Тернопільщині відкрили першу в Україні шкільну сільську автоматизовану обсерваторію. Це – сільська обсерваторія з потужним телескопом з автонаведенням, сучасним компʼютерним обладнанням та навчальними практичними матеріалами. Спільними зусиллями американської програми USAID DOBRE та громади вдалося відремонтувати приміщення для розміщення телескопу та обладнати обсерваторію необхідними навчальними матеріалами.

На Арабатську стрілку з Херсона літатимуть пасажирські літаки.

Парламент підтримав закон про валюту і валютні операції. Суть нової валютної філософії з законопроекту № 8152: «що не заборонено, то дозволено», замість декрету 25-річної давності «що не дозволено, то заборонено».

Прийнятий закон про національну безпеку, який стає кроком на шляху до інтеграції у НАТО. Президент вкотре також нагадав, що найближчим часом має намір закріпити НАТО-спрямованість країни у Конституції.

Уряд схвалив Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України до 2028 року. Головною метою Стратегії є трансформація оборонно-промислового комплексу України, посилення його спроможності щодо повного та якісного задоволення потреб Збройних Сил України, реагування на внутрішні та зовнішні виклики, а також створення умов для виробництва конкурентоспроможних на світовому ринку озброєнь і військової техніки.

Вперше в історії України були обрані на одному драфті відразу два баскетболіста з України. У цьому році на драфт подали заявки чотири українця – Святослав Михайлюк, Іссуфу Санон, Богдан Близнюк та Олександр Кобець, однак Кобець і Близнюк не пройшли у НБА.

Український дизайн Євробачення 2017 року здобув бронзу Каннських Левів у категорії Design Lions.

Мінрегіон скасував обов’язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхівках – норма почне діяти у вересні. Тепер необхідність влаштування сміттєпроводів визначатиметься виключно враховуючи прийнятну систему поводження з відходами в кожному населеному пункті.

Автор