Давайте зробимо наш світ трошки розумнішим та чистим!

Филипп Духлий

Друзі, ми хочемо реалізувати дуже крутий проект, який принесе багато користі мешканцям Броварів, але нам потрібна ваша допомога.

Ми створили проект з моніторингу якості повітря. Цей проект має потрійне призначення.

По-перше, він – освітній. Ми разом з дітьми зберемо 100 пристроїв для моніторингу якості повітря. Розкажемо про датчики, про робототехніку та Інтернет речей, про калібрування датчиків, про програмування і візуалізацію даних.

По-друге, він – соціальний. В разі нашої перемоги 100 дітей будуть навчатись безкоштовно, і Бровари візьмуть на себе всі витрати. Окрім цього, самі діти будуть займатись моніторингом повітря, переміщуючись із датчиком містом і збираючи дані.

По-третє, він – екологічний. Прилад, який ми розробили, вимірює наступні показники: температуру, тиск, вологість, пил, O3, SO2, NO2, CO, радіацію і додатково – CO2, формальдегід, ацетон, аміак, хлор.

Все це дасть нам змогу розраховувати прийнятий у всьому світі показник якості повітря Air quality index (AQI) майже в реальному часі, наносити показники на карту і незалежно контролювати якість повітря, отримуючи реальні дані.

Цей проект можна спокійно зробити всеукраїнським і масштабувати його на всю Україну.

Все, що нам потрібно, – ваш голос за наш проект (тільки для зареєстрованих в Броварах). Попросіть ваших друзів, знайомих теж проголосувати.

Давайте зробимо наш світ трошки розумнішим та чистим!

Наш екологічний проект в категорії малих. Але ви також можете віддати ваш голос і за великий проект. Пропонуємо проголосувати за Проект “Відкритий клас” – інклюзивний вуличний простір з теплицею та павільйоном для проведення уроків на відкритому повітрі.

Автор