Хороші новини. 12 червня 2018 року

Алла Комарова

І ось настає час гарних новин на #РадіоТисячіМазеп. Сьогодні в нас інновації, зелена енергетика та трішки військових досягнень.

Українські розробники створили розумний ґаджет Chill&Cheers, який за кілька хвилин охолоджує будь-яку рідину з точністю до одного градуса. Спочатку розробники планували зробити охолоджувач для вина. Але пізніше команда Chill&Cheers оптимізувала пристрій: тепер він охолоджує воду, вино, пиво, горілку, колу, віскі або джин.

Товарообіг Україна-Афганістан у 2017-му склав $6,0 млн, у І кв. 2018 вже $3,0 млн, тобто зріс утричі порівняно з І кв. 2017.

Українські десантники здобули «золото» під час марш-кидку для поранених ветеранів та учасників бойових дій «Cateran Yomp 2018» у Великій Британії. У масштабному та престижному заході взяли участь військовослужбовці десяти країн НАТО та цивільні спортсмени з різних країн світу. Загалом залучалося понад 2 тисячі осіб. За умовами марш-кидку, учасникам необхідно було у складі команди подолати відстань у 54 милі (87 кілометрів). Для здобуття «золотої медалі», необхідно було пройти дану дистанцію менш ніж за 24 години. Українці зробили це за 23 години. При цьому, майже половині учасників марш-кидку, не вдалося підкорити дистанцію.

НБУ спрощує оформлення операцій з обміну валют. Банки зможуть оформлювати квитанції не лише в паперовому, а й в електронному виді, і не видавати клієнту паперову версію за його згодою. А інші фінустанови оформлятимуть ці операції одним документом РРО. В подальшому банки та інші фінансові установи, що здійснюють обмін валют, не будуть вимагати підпис клієнта на квитанції або документі РРО, якщо сума валютно-обмінної операції буде менше 150 тис. грн.

Державний концерн «Укроборонпром» представляє передові розробки оборонно-промислового комплексу України на 26-й міжнародній виставці Eurosatory-2018. Підприємства Концерну демонструють протитанкові ракетні комплекси, бронетехніку, високоточне артилерійське озброєння, безпілотні літальні апарати та інше озброєння.

Український аграрний експорт до країн ЄС збільшився майже на 14% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Найбільшим попитом у європейських споживачів користуються на сьогодні такі українські продукти як зернові злаки, насіння олійних культур, залишки і відходи харчової промисловості, м’ясо і харчові субпродукти свійської птиці.

Норвезька Scatec Solar має намір в поточному році приступити до будівництва сонячних електростанцій (СЕС) в Черкаській області загальною потужністю 83 МВт.

Компанія «Європейський Протеїн Україна» в смт. Рокитне Київської області побудувала завод і розпочала виробництво високопротеїнових добавок нового покоління. Офіційне відкриття заводу відбудеться 15 червня 2018 року за участю представників посольств Данії та Німеччини, органів державної влади та провідних виробників в області птахівництва і свинарства.

Автор