Strong Europe Tank Challenge 2018: День другий: розвідка цілей та швидкісна стрільба (фото, відео, блог)

Другий день танкових змагань Сильна Європа розпочався для українського взводу 14-ї ОМБр із “розвідки цілей” на полігоні навчального центру командування підготовки 7 Армії США, Графенвер.

Джерело

 

Королівські Гусари Її Величності зі складу ЗС Великої Британії демонструють точну водійську маневреність на танках Челенджер під час танкових змагань Сильна Європа на полігоні навчального центру командування підготовки 7 Армії США, Графенвер.

U.K. perform Precision Driving

A United Kingdom Challenger from The Queen's Royal Hussars performs precision driving maneuvers during the 2018 Strong Europe Tank Challenge. U.S. Army Europe and the Germany Army co-host the third SETC at Grafenwoehr Training Area, June 3 – 8, 2018. SETC is an annual training event designed to give participating nations a dynamic, productive and fun environment in which to foster military partnerships, form Soldier-level relationships, and share tactics, techniques and procedures.#SETC #tankchallenge #strongeurope U.S. Embassy London

Gepostet von 7th Army Training Command am Montag, 4. Juni 2018

 

Вчора, день 1 танкових змагань Сильна Європа, був складним і конкурентоспроможним, але також і приголомшливим тренуванням та великим задоволенням для Королівських Гусарів Її Величності зі складу ЗС Великої Британії на полігоні навчального центру командування підготовки 7 Армії США, Графенвер.

Вони виконували завдання із РХБЗ захисту, ремонту танку, демонтажу та відновлення гусениці, евакуації пораненого, запиту на вогонь артилерії та вправності водіння (включно з подоланням перешкоди у вигляді легкового авто).

День 2 Королівські Гусари за планом будуть виконувати перші стрільби.

Джерело

 

Другий день танкових змагань Сильна Європа продовжується для українського взводу 14-ї ОМБр вправою “стрільба з пістолету” на полігоні навчального центру командування підготовки 7 Армії США, Графенвер.

Джерело

 

Вчора був перший день для танкістів ЗС Польщі зі складу 34-ї танкової бригади на полігоні навчального центру командування підготовки 7 Армії США, Графенвер. Спека з неба та полігонний пил на зубах – все це не завадило польським танкістам із 34-ї танкової бригади з Жагані закінчити перший день танкових змагань Сильна Європа з відмінними результатами.

4-го червня польські танкісти виконали перші чотири вправи змагань.

Джерело

 

Завершився другий день міжнародних змагань Strong Europe Tank Challenge 2018.  Цей день для українського танкового взводу 14-ї ОМБр видався дуже насиченим на міжнародних танкових змаганнях Сильна Європа-2018 на полігоні навчального центру командування підготовки 7 Армії США, Графенвер.

Сьогодні українська команда проходила етапи з оцінювання тактичної обстановки, визначення дальності до цілі, стрільби з пістолету та розпізнавання цілей.

Під час оцінювання тактичної обстановки необхідно було провести візуальну розвідку сил та засобів противника, що закріпився у імітаційному містечку. Виявити його озброєння, кількість особового складу, пости тощо. Кожен екіпаж спостерігав зі свого напрямку і доповідав командиру взводу який мав звести всі доповіді у єдину картину. Складність завдання полягала в тому, що особовий склад противника під час вправи переміщався містечком, продовжував встановлювати перешкоди, і змінював укриття.

 

Другою вправою було визначення дальності оптичним методом. Ця вправа імітує відмову далекоміру у танку і під час неї екіпажу необхідно визначити дистанцію до цілі. Кожна ціль демонструвалася лише 20 секунд, і за цей час необхідно було не лише її виявити, але й розпізнати, щоб потім, користуючись заданими величинами висоти та довжини, вирахувати відстань за формулою тисячних.

Ще однією вправою було розпізнавання цілей. Рухаючись заданим маршрутом, танкісти відшукували розставлені цілі та розпізнавали їхній тип. Цілі імітували різну ворожу техніку – від БМП до гелікоптера. Знов, як і під час оцінювання тактичної обстановки, спостереження вели всі екіпажі одночасно, а загальну доповідь робив командир взводу.

Найбільш динамічним етапом змагань сьогодні видалася швидкісна стрільба. За умовами вправи стрільбу виконували з різних положень – стоячи, з коліна, лежачи та з танку. Потрібно швидко вразити мішені та переміститись на іншу позицію. На додачу, ще було завдання із перенесення двох коробів по 840 набоїв калібру 7,62мм від одного танку до іншого. Мішені були розміщені на відстані 25 метрів. На мішені, що підіймалися давалося лише по одному пострілу. Час демонстрації обмежений 15 секундами.

 

Добігши до першого танку, потрібно було уразити 6-ма пострілами дві паперові мішені, набравши якомога більше балів, після чого взяти короби з набоями, добігти до позиції стрільби лежачи, та вже звідти доставити набої на другий танк. З другого танку необхідно уразити останню паперову мішень 5ма пострілами. Під час виконанні вправи враховується як результативність стрільби, так і час проходження. Вправа імітує ведення вогню в умовах стресу у русі та вимагає від військовослужбовця не лише доброї фізичної підготовки і вміння швидко перезаряджати зброю та стріляти з неї, але й певної психологічної стійкості до стресу.

Команда, яка буде найшвидшою в загальному заліку, отримує за цю вправу максимальну кількість балів – 50. Ще стільки ж можна отримати за влучність. Таким чином за стрільбу пістолета є шанс набрати 100 пунктів. Але допоки танкісти всіх країн не пройдуть цю дисципліну – результат не буде відомий. За словами суддів на даній ділянці, наразі наші танкісти найшвидші на цій ділянці.

Важливо розуміти, що під час змагань різні команди одночасно виконують вправи на різних ділянках. Наприклад, одна команда проходить смугу перешкод, друга в цей час відпрацьовує оборону, а третя стріляє з пістолетів. Оскільки за кожну вправу можна заробити різну максимальну кількість балів від 50 до 500, то до моменту, коли всі команди не виконають повну програму змагань, буде неможливо сказати, яка команда вирвалася у лідери, чи навпаки відстала. Таким чином під час змагань підтримується спортивний азарт серед учасників та до останнього зберігається інтрига для вболівальників.

Джерело

Сегодня реально весёлый день был. Очень крутая фаза соревнований – стрельба из пистолета. Не думал что когда-то услышу…

Gepostet von Olexij Bobovnikov am Dienstag, 5. Juni 2018