Українсько-індійська робоча група з питань військово-технічного співробітництва проводить засідання у Києві

З 4 по 6 червня в Києві відбувається засідання українсько-індійської робочої групи з питань військово-технічного співробітництва.

У рамках заходу Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський провів зустріч з делегацією Республіки Індія на чолі із Об’єднаним секретарем з питань планування і міжнародного співробітництва Департаменту оборони Міністерства національної оборони Шамбху C. Кумараном.

Співрозмовники обговорили стан двосторонньої співпраці в галузі ВТС. «У нас уже є досвід виконання оборонних контрактів для індійської сторони, тому ми налаштовані розширювати таку взаємодію, що буде корисним для обох країн. Приємно констатувати, що індійська сторона визначила пріоритети співпраці з Україною, які згодом мають стати частиною програми в Індії «Made in India», – зазначив після зустрічі О. Гладковський.

Сторони наголосили на важливості співпраці з Україною як країною-розробником високотехнологічного обладнання та озброєння, зокрема, газотурбінних двигунів для кораблів, авіадвигунів та сучасної броньованої техніки.

Представники Департаменту оборони Міністерства національної оборони висловили зацікавленість щодо залучення до співпраці приватних компаній, – як індійських, так і українських, та запропонували провести конференцію для представників оборонно-промислового комплексу за участю компаній усіх форм власності.

Джерело