Хороші новини. 2-3 червня 2018 року

Алла Комарова

Понеділок із Радіо Тисячі Мазеп несе гарні новини вихідних. У нас там було багатогранно 🙂

Перші 83 випускники Академії патрульної поліції склали присягу на вірність українському народові й вже заступили на службу.

Міська рада м.Теплодар Одеської області і ТОВ «Теподарський енергетичний парк» підписали інвестиційний договір про будівництво комбінованої електростанції, її експлуатацію та надання відповідних послуг. До її складу увійдуть газова балансуюча ТЕС потужністю 500 МВт, сонячна електростанція на 20 МВт, вітрова електростанція на 15МВт, а також акумулююча балансуюча електростанція потужністю 275 МВт.

У січні-березні 2018 року «Сумихімпром» збільшило обсяги виробництва удвічі.

НАБУ завершило розслідування злочину, що завдав шкоди інтересам громади Одеси, витягнувши з бюджету 185 млн грн. Серед підозрюваних – мер Одеси, його заступник, три посадовці мерії та ще три представники бізнесу.

Компанія MAS Seeds відкрила у селі Велика Олександрівка Київської області науково-дослідну станцію та новий офіс компанії. Сума інвестицій у R&D станцію склала приблизно $1 млн. Комплекс, який відтепер об’єднує головний офіс компанії та науково-дослідну станцію разом з дослідними ділянками та демонстраційним полем, утворює єдиний об’єкт з новітніх розробок інновацій і досліджень компанії MAS Seeds.

Повний комплекс машин з доопрацювання горіха і фасування меду і медово-горіхових паст з’явиться у приміщеннях покинутих цехів занедбаного сокового заводу в Одеській області. Всього планується встановити три сушарки загальною потужністю 15 т/добу.

Кабінет міністрів України спільно з Державною фіскальною службою намір запустити пілотну систему використання реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів). За словами очільника уряду, реєстрація операцій буде відбуватися виключно в режимі онлайн за допомогою телефону чи планшета. Це дозволить повністю інтегрувати операції з бухгалтерськими програмами.

З 1 вересня 2018 року при народженні дитини кожна українська родина буде отримувати від держави спеціальний дитячий набір. Пакунок із речами першої необхідності надаватимуть додатково до грошових виплат при народженні дитини.

За останні вісім років для відновлення рибогосподарського потенціалу до водойм України випустили понад 66 млн екземплярів риби. Зариблення водойм України здійснюється користувачами, громадськими організаціями, підприємствами, які працюють у Режимах СТРГ, а також за рахунок компенсаційних коштів та благодійних внесків. Проте найбільш масштабні вселення водних біоресурсів відбуваються за рахунок державного бюджету чотирма державними рибовідтворювальними комплексами, а саме: «Новокаховським рибоводним заводом частикових риб», «Херсонським виробничо-експериментальним заводом по розведенню молоді частикових риб», «Виробничо-експериментальним дніпровським осетровим рибовідтворювальним заводом ім. академіка С.Т. Артющика» та «Рибоводним форелевим заводом «Лопушно».

Четверо українців запустили на Kickstarter кампанію для виробництва універсального магнітного органайзера Klips 2. Необхідну суму у $5000 було зібрано менше ніж за добу, хоча до закінчення кампанії залишаєтсья ще 34 дня.

Верховний суд остаточно залишив у силі рішення повернути в державну власність Гостинний двір у Києві. Рішення Верховного суду відтепер не підлягає оскарженню.

Matrix UAV представила чергову розробку, використовувати яку пропонують у медичних цілях, а саме, для доставки пупкової крові з пологових будинків в банки крові для збереження. Химера-Е – медична модифікація універсальної мультироторної платформи Химера, що обладнана спеціальним термобоксом, всередині якого знаходиться холодоагент, в який і поміщається біоматеріал. За словами розробників, БПЛА може брати на борт і переносити на відстань до 20 км. корисне навантаження вагою 5 кг.

Китайська компанія Anhui Conch Cement Company Limited має намір побудувати цементний завод на Одещині. Обласна рада висловила готовність розглянути всі інвестиційні пропозиції китайських бізнесменів у форматі наданих бізнес проектів.

Київська міська державна адміністрація має намір приступити до питань практичної реалізації надземної системи транспортного сполучення Sky Way між Поштовою площею та мікрорайоном Троєщина (тут кияни нервово смикнулися). Робоча група має надати пропозиції щодо реалізації проекту по маршруту «Поштова площа – Троєщинський ринок» (вул. Закревського). SkyWay є надземною транспортною системою, в якій рух підвісних вагонів організовано над землею за допомогою підвісних колій, змонтованих між опорами. У проекті, який був анонсований у КМДА, значиться, що SkyWay може мати кілька варіантів. Наприклад, автори проекту стверджують, що при швидкості 150 км\год за допомогою вагонів на 14 осіб такий транспорт може перевозити до 50000 чол\год.