Хороші новини. 26-28 травня 2018 року

Алла Комарова

І знов настає час гарних новин на Радіо Тисячі Мазеп, яке, як ви вже звикли, розказує, що доброго ви пропустили, поки були захоплені футболом. Отже, довгий вікенд 26-28 травня мав такі новини:

Канадські консерватори під керівництвом Ендрю Шира виступають за те, щоб федеральний уряд надав Україні канадське військове обладнання на суму 9,5 мільйона доларів

Попит на українську лохину зростає швидше, ніж її виробництво, хоча площі під цією ягодою в країні останніми роками суттєво зросли.

Наш Олег Омельчук встановив новий рекорд світу у стрільбі з пневматичного пістолета на етапі Кубка світу у Мюнхені.

Європейський банк реконструкції і розвитку увійде в капітал державного «Ощадбанку». Для громадян і бізнесу, як клієнтів, це буде означати більш якісні послуги, дешевше кредитування і ще більшу стабільність.

Президент ЄБРР Сума Чакрабарті офіційно анонсував план банку увійти в капітал державного банку Ощадбанк до кінця року….

Gepostet von Alex Danylyuk am Freitag, 25. Mai 2018

Протягом першого кварталу 2018 року капітальні інвестиції в Україні зросли на 37,4%. Найбільше капітальних інвестицій було спрямовано в машини, обладнання та інвентар та транспортні засоби – 49,3%. У будівлі та споруди було інвестовано 38,2%. На капітальний ремонт активів спрямовано 5,7% від загального обсягу інвестування.

Агрокомпанія «Торговий дім« Долинське »(Херсонська область) 22 травня ввела в експлуатацію нову будівлю молочно-товарної ферми на 217 корів.

Українка Діана Варінська здобула три «золота» на Гран-прі з художньої гімнастики.

Українська компанія Ugears у вересні цього року поставить першу партію своїх дерев’яних конструкторів компанії Disney. Конструктори Ugears будуть продаватися в 700 фірмових магазинах Disney вже в листопаді 2018 року.

Міжнародна команда інженерів з Шотландії та України розробила ракету – «автофаг», яка поглинає власну структуру по мірі того, як просувається в глибини космосу. Двигун – «автофаг», спроектований інженерами з університету Глазго і Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, буде поглинати стрижень, створений з твердого палива зовні і окислювача всередині, який буде функціонувати як основний корпус ракети.

Азербайджанська нафтова компанія має намір побудувати в Україні завод з виробництва високоякісного авіаційного палива.

Один з найбільших виробників хліба і хлібобулочних виробів в Україні холдинг «Хлібні інвестиції» будує завод з виробництва заморожених хлібних виробів. Відкриття заводу планується на серпень 2018 року в смт Нові Петрівці Київської області, поряд з існуючим хлібозаводом.

Автор