Хороші новини. 24 травня 2018 року

Алла Комарова

П’ятниця – на часі Радіо Тисячі Мазеп із гарними новинами четверга, 24 травня. Нагороди дітям, військові новинки та трішки енергетики. Отже, рахуємо:

Бескидський тунель відкрито!

Європейський інвестиційний банк надає Україні позику в розмірі €150 млн для реалізації проекту «Електрифікація залізничного напрямку Долинська – Миколаїв – Колосівка». Це дозволить підняти швидкість руху вантажних поїздів на 20-25%, підвищити пропускну спроможність залізничного напрямку.

Європейський інвестиційний банк надає Україні позику в розмірі €150 млн для реалізації проекту "Електрифікація…

Gepostet von Суспільне Око am Donnerstag, 24. Mai 2018

18 травня у Піттсбурзі (США) завершився фінал всесвітнього конкурсу Intel ISEF. Свої розробки презентували близько 1 800 школярів із 81 країни. Українські школярі отримали чотири нагороди.

Введені нові санкції, серед номінантів – навіть Курченко.

У Миколаєві компанія «Нібулон» спустила на воду багатоцільовий буксир для роботи в акваторії Дніпра та Чорного моря. Востаннє судно саме такого класу спускали на воду 13 років тому.

Спуск на воду багатоцільового буксира в Миколаєві

Gepostet von Адміністрація Президента України am Mittwoch, 23. Mai 2018

Опробуваний новий бойовий модуль. Всі ракети потрапили точно в ціль та виконали своє завдання на 100 відсотків.

КБ ЛУЧ разом з іноземними партнерами провело випробування нового бойового модуля

Державне Київське конструкторське бюро «ЛУЧ» разом з іноземними партнерами провело випробування нового бойового модуля Відео на ютуб каналі https://youtu.be/9kENFZFpwvYФахівці конструкторського бюро «ЛУЧ» взяли участь у розробці принципово нового бойового модуля в партнерстві з представниками іноземної компанії, що спеціалізуйтеся на техніці даного типу. Новий модуль розміщуватися на шасі броньованої техніки, а також оснащується сучасними керованими ракетами «СКІФ» розробки КБ «ЛУЧ» та системою наведення, що дозволяє використовувати його для ураження нерухомих та рухомих броньованих цілей, що мають комбіновану, рознесену або монолітну броню з динамічним захистом, а також малорозмірних цілей типу довготривалих вогневих точок, танк в окопі, легкоброньованих об’єктів, гелікоптерів, що зависли, надводних цілей та живої сили противника у будь-який час доби.На Чернігівщині вже були проведені успішні випробування нового модуля за участю іноземних партнерів, які були задоволені отриманим результатом. Всі ракети потрапили точно в ціль та виконали своє завдання на 100 відсотків. За результатами випробувань було прийнято рішення прискорити та поглибити співпрацю в оборонній сфері та створенні нового сучасного бойового модуля, здатного вирішувати широке коло завдань.

Gepostet von КБ "ЛУЧ" am Donnerstag, 24. Mai 2018

З початку поточного календарного року Державна продовольчо-зернова корпорація збільшила обсяги експорту зернових та олійних культур майже на 30%.

Київський річковий порт анонсував новий маршрут «Київське море + Межигір’я» на теплоході. Катери курсуватимуть по суботах і неділях від Київського річкового вокзалу до Межигір’я. Подорож займає сім годин: посадка на причалі річкового вокзалу об 11:00 та прибуття о 19:00 у Київ.

🛳⚓ "Київське море + Межигір’я": Київський річковий порт анонсував новий маршрут на теплоході. Катери курсуватимуть по…

Gepostet von Суспільне Око am Donnerstag, 24. Mai 2018

У квітні 2018 споживчі настрої українців покращилися: індекс споживчих настроїв (ІСН) становив 61,3, що на 3,7 пункти більше, ніж в березні 2018 року. Найбільших змін зазнав індекс очікуваного розвитку країни в найближчому році.

Уже наступного року до досліджень на українській антарктичній станції «Академік Вернадський» можуть долучитися канадські та турецькі вчені. Натомість українські науковці отримають можливість працювати на канадських станціях в Арктиці та використовувати логістичні можливості Туреччини в Антарктиці.

Український стартап Senstone готується до масового виробництва свого девайсу в Китаї. Рік тому Senstone здійснив прорив на спільнокоштовій платформі Kickstarter. Він почав збирати кошти на створення «модного» пристрою, що буде обробляти голос і одразу переводити його в текст. Пристрій виготовлятимуть у місті Шеньчжень, на заводі, що спеціалізується на «розумних» годинниках та інших девайсах. Наступна партія у 4 000 штук буде приблизно за тиждень.

Senstone — testing English

Gepostet von Innovation House am Montag, 21. Mai 2018

П’ять компаній, що представили свої інноваційні рішення на конкурс в рамках програми «Кліматичні Інноваційні Ваучери», отримали від ЄБРР 170 тис. євро фінансування на їх подальшу розробку.

Автор