Хороші новини. 17 травня 2018 року

Алла Комарова

День вишиванки закономірно повністю перетягнув на себе усі позитивні емоції, тому буденних гарних новин у четвер, 17 травня, було зовсім трішечки. Але вони були, тож вливаємося у Радіо Тисячі Мазеп та дізнаємось, що:

Товарообіг з Японією у 2017 році зріс на 27,6%. Згідно з Експортною стратегією, Японія посідає 4-те місце у ТОП-20 перспективних ринків для України.

Кабінет Міністрів України погодив вступ ПАТ «Укрзалізниця» до Європейської Бізнес Асоціації на правах повноправного члена. Вступний внесок у розмірі EUR400, а також щорічні членські внески в розмірі EUR1400 планується оплачувати у гривневому еквіваленті за рахунок власних коштів Укрзалізниці.

На Кіровоградщині завершується будівництво сучасного асфальтобетонного заводу. Завод потужністю 180 тонн на годину будує дорожньо-будівельне підприємство ТОВ «АВТОДОР» з Чорноморська. Запуск заводу заплановано на початок червня.

Мережа супермаркетів «Сільпо» спільно з проектом «Україна без сміття» відкриє в своєму супермаркеті мобільну станцію з прийому відсортованого сміття. Вона буде приймати всю вторинну сировину, яка підлягає переробці. За здану сировину гості отримуватимуть бали на карту «Власний Рахунок» від мережі «Сільпо». Перша станція з прийому відсортованого сміття відкриється 20 травня в супермаркеті «Сільпо» по вул. Петра Калнишевського, 2 в Києві.