Президент привітав спортсменів-школярів, які вибороли перше місце на ХVІІ Всесвітній літній Гімназіаді (фото)

Президент Петро Порошенко привітав українських спортсменів-школярів, які стали чемпіонами ХVІІ Всесвітньої літньої Гімназіади у місті Марракеш (Марокко). Українська збірна вперше в своїй історії виборола перше місце, завоювавши 112 медалей різного ґатунку (39 золотих, 39 срібних та 34 бронзових).

«Вітаю з фантастичним успіхом! Дякую за ваші чудові перемоги. Ви – майбутнє нашої країни! Так тримати!», – такими словами Президент на свій сторінці у соціальній мережі Facebook відзначив успіхи українських хлопців та дівчат, які випередили учасників із 58 команд з усього світу.

Всесвітню літню Гімназіаду вперше проведено в 1974 році в Німеччині. Від початку вона проводилася один раз у два роки, потім – один раз у чотири роки. У 2016 році, за рішенням Генеральної Асамблеї, Гімназіаді повернули дворічний цикл. На африканському континенті Гімназіада проводиться вперше.

У період з 2 до 9 травня в місті Марракеш (Королівство Марокко) відбулася ХVІІ Всесвітня літня Гімназіада під егідою Міжнародної федерації шкільного спорту (ISF). У ній взяло участь 58 країн, 4000 спортсменів; 18 видів спорту, 6 з яких уперше включені до програми ігор – бокс, велоспорт, гольф, петанк, серфінг і тхеквондо.

Найбільше медалей завоювали представники й представниці боксу, художньої гімнастики, тхеквондо, боротьби греко-римського та вольного стилів. У Марокко країну представляли 122 школяра-спортсмена 14–17 років з 22 областей України. Вони боролися в 17 видах спорту: стрільба з луку, легка атлетика, бокс, шахи, велоспорт, фехтування, художня гімнастика, спортивна гімнастика, спортивна аеробіка, дзюдо, карате, петанк, плавання, тхеквондо, теніс, боротьба вільна, боротьба греко-римська. Серед них переможці й переможниці чемпіонатів світу та Європи, І-ї Гімназіади України та чемпіони України.

Джерело

Це було неймовірно!!! Україна перемогла!!! Перемогла завдяки нашим юним героям!!! Нашим юним спортсменами, які зробили…

Gepostet von Роман Греба am Dienstag, 8. Mai 2018