Нацполіція створила реєстр учасників «самооборони Криму» (фото, відео)

Про це сьогодні, 25 квітня, повідомив начальник Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі Анатолій Бахчиванжи під час брифінгу в Нацполіції.

Анатолій Бахчиванжи повідомив про результати роботи кримської поліції за найбільш важливими напрямами. Зокрема, йдеться про встановлення та затримання осіб, причетних до окупації півострову.

«Оголошені у розшук 5,8 тисяч осіб, які несли службу та залишилися там після відводу військових частин на материк. Вперше за чотири роки з моменту окупації півострова Крим створений реєстр учасників незаконно сформованого озброєного формування. Туди внесені данні відносно 860 осіб. Люди, які приймали рішення, які брали участь у захопленні військових гарнізонів, які знаходяться там», – повідомив очільник поліції Криму.

За словами Анатолія Бахчиванжи, у перші місяці 2018 року поліція вилучила 79 одиниць вогнепальної зброї (порівняно з 19 одиницями – у 2017 році), 4 гранатомети, 2 вогнемети, 30 гранат, три кілограми пластида, близько 15 тисяч набоїв (проти тисячі – у 2017-му), та кілограм наркотичних речовин (п’ять кілограмів – у 2017).

Також у 32 кримінальних правопорушеннях 37 особам повідомлено про підозру.

Джерело

 

Глава Нацполіції оголосив набір до патрульної поліції Криму

Набір оголошено на 60 посад патрульних офіцерів. Цей підрозділ разом з іншими підрозділами кримської поліції повинен «зачинити» вхідні ворота для людей, які зрадили Україні. Про це сьогодні, 25 квітня, повідомив Голова Нацполіції Сергій Князєв. Захід відбувся за участі начальника поліції в АР Крим та м. Севастополі Анатолій Бахчиванжи та начальника Департаменту патрульної поліції Євгенія Жукова.

За його словами, з 2015 року працює Головне управління Нацполіції Криму та міста Севастопіль. В підрозділі несуть  службу співробітники оперативних підрозділів, слідства та превенції. Вони надають весь комплекс поліцейських послуг: приймають заяви від наших громадян, забезпечують правопорядок на адмінкордоні Криму.

«Перше і найголовніше, Крим – це Україна, і там живуть наші громадяни. Поки ми не можемо територіально бути в Криму, але на перших метрах землі Криму наших людей зустрічає кримська поліція»,- зазначив Сергій Князєв.

Він додав, що відтак логічним продовженням має стати старт патрульної поліції Автономної Республіки Крим та Севастополя, яка також буде обслуговувати мешканців Криму. Зокрема, саме патрульні посилять превентивну роботу і будуть працювати з громадянами на тій території, яка є доступною з урахуванням політичної і військової ситуації. Поліцейські отримають сучасне обладнання, яке дозволить їм у режимі он-лайн мати вихід до бази Інтерполу, Європолу та всіх необхідних для роботи баз даних.

Голова Нацполіції зазначив, що з 14 травня патрульна поліція Криму заступить на ротаційній основі на патрулювання трьох основних доріг, які з’єднують материк з півостровом. Після укомплектування посад та чотирьохмісячного навчання патрульних, ті заступлять на службу на постійній основі. Відтак до кінця року планується запустити стаціонарний підрозділ.

Сергій Князєв  наголосив, що кримчани матимуть змогу виїхавши з півострову звернутися до поліції та подати заяву про порушення або злочини відносно них. Крім того, Нацполіція активно здійснює збір даних про людей, причетних до незаконних збройних формувань Криму. Це дасть змогу затримувати зловмисників відразу після потрапляння їх на підконтрольну територію.

«Такі заходи дозволять нам «зачинити» вхідні ворота для людей, які зрадили Україні. Вони не зможуть безперешкодно їздити по нашій країні, використовувати українські паспорти, при цьому активно займаючись відторгненням Криму від України. І кількість злочинців, затриманих або оголошених у розшук, зросте у рази»,- наголосив очільник відомства.

Начальник Головного управління Національної поліції в АР Крим та м. Севастополі Анатолій Бахчиванжи зазначив, що рішення про створення патрульної поліції Криму на сьогодні досить актуальне.

«За добу адміністративний кордон пересікає велика кількість людей, які не захищені і не знають, до кого звертатися за допомогою. Тому, насамперед, цей підрозділ буде надавати допомогу людям за різними питаннями»,- сказав Анатолій Бахчиванжи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Криму активізує роботу по виявленню та припиненню діяльності кримінальних елементів.

Також зазначалося, що Голова Нацполіції Сергій Князєв та прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов обговорили перезавантаження роботи правоохоронців Криму.

Перший заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін наголосив, що поліція готова співпрацювати з Представництвом Президента в АР Крим у справі повернення півострова.

Крім того, одному з керівників “Самооборони Криму” повідомлено про підозру.

Джерело