Сестрица Алёнушка и братцы с ботофермы

Богдан Карпенко

Шановна Альона Шкрум!

З величезним інтересом прочитав ваше розслідування під назвою “Порохоботи та фейки – ще до того, як це стало мейнстрімом”, де ви розповідаєте про фабрики ботів, які працюють на українського Президента.

Прочитав я дане розслідування по тій причині, що мені у коментарі твітера його сьогодні активно несли невідомі особи, всі зареєстровані у грудні 2017, і у всіх з того часу 166 повідомлень.

Якщо ви подивитесь на “скрін 1”, то побачите, що невідомі особи рекламували саме ваш матеріал однаковим текстом сьогодні з самого ранку.

Якщо ви подивитесь “скрін 2”, то побачите, що невідомі особи ще й росіяни.

Якщо ви подивитесь “скріни 3, 4, 5”, то побачите, що ці невідомі особи, котрі росіяни, пишуть абсолютно одинакові твіти, цитують одні й ті ж новини, а в них піарять одного й того самого політика.

І цей політик – Юлія Володимирівна Тимошенко. Також при детальному вивченні профілів легко вияснити, що вони, паралельно, піарять одного і того самого олігарха. І цей олігарх – Ігор Валерійович Коломойський.

Ви прочитали коротке розслідування по темі: “Хто з українських політиків насправді користується ботофермами”.

Дякую за увагу.


Юрий Бирюков

О существовании пророссийской партии  ̶Р̶о̶д̶и̶н̶а̶ ̶ Батькивщина не знать невозможно, да. Но про существование народного депутата по имени Алена Шкрум я не знал, каюсь.

Ровно до сегодняшнего дня. До того момента, как боты с российской пропиской не начали бегать по моему тви и ставить комменты под каждым моим твитом. Про общаги и варенько, про полевые душевые системы и выступление Петра Порошенко в зале ВР.

Депутат пророссийской партии  ̶Р̶о̶д̶и̶н̶а̶ ̶ Батькивщина решила написать блог про порохоботов и фейки, про троллей и фантомов. Результат, наверное, показался слабеньким, поэтому для раскрутки блога решили подключить… троллей и фантомов.

Но если партия выглядит,  ̶к̶а̶к̶ ̶у̶т̶к̶а̶ ̶ как пророссийская. Если партия исповедует ценности, как пророссийская.
Если у нее тролли и боты из россии…

Упс. Ничто не выдавало Штирлица, да.


Фото © Дмитро Ліпавський, АСН