Хороші новини. 11 квітня 2018 року

Алла Комарова

Всім доброго ранку, ви, мабуть, вже й не сподівалися на звістку від Дафи на Радіо Тисячі Мазеп 😉 , але я вже тут, тому готуйтеся читати про гарні новини середи, 11 квітня.

Одна зі східноєвропейських країн НАТО придбає більше 500 українських комплексів динамічного захисту для модернізації парку танків Т-72, – повідомив директор Державного підприємства «Базовий центр критичних технологій «Мікротек» Сергій Швидкий.

Йорданська авіакомпанія Jordan Aviation почне виконувати рейси з Аммана до Києва. На першому етапі польоти будуть виконуватися раз на тиждень по середах, а з 30 травня – двічі на тиждень по середах і неділях.

ПрАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь» ім. А.Н. Кузьміна» за підсумками трьох місяців 2018 року збільшило виробництво товарної продукції на 26%.

За три роки експорт української військової продукції до Індії сягнув $400 млн. «Вважаємо перспективними напрямками в ВТС з Індією, насамперед, надання послуг авіаремонту і модернізації парку літаків, спільні розробки авіаційної техніки, просування українських високоточних озброєнь, спільні проекти в галузі засобів зв’язку, тощо», – зазначив голова «Укроборонпрому» Павло Букін.

Уряд компенсує 80% вартості саджанців. Мінагрополітики продовжує серію анімаційних відеороликів, які інформують аграріїв про державні програми підтримки та запрошують ними скористатися.

Перші невеличкі партії української суниці садової вже з’явились на ринку України на цьому тижні. Збирати врожай почали фермери Херсонської області в теплицях, які опалюються. Головний збір тепличної суниці в господарствах Півдня розпочнеться в 20-х числах квітня, на початку травня до них приєднаються господарства Закарпаття. Загалом цього року кількість парників в Україні помітно збільшилась.

Протягом березня 2018 року було експортовано 47,2 тис. тонн цукру, що на 15% більше, ніж у попередньому місяці. Основними споживачами українського цукру у березні стали країни колишнього СНД та Африки.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін анонсував підписання угоди про лібералізацію візового режиму з Македонією.

Індекс споживчої довіри в Україні зростає п’ять кварталів поспіль: за підсумками четвертого кварталу 2017 року досяг 61 пункту, що на 3 пункти вище, ніж в третьому кварталі 2017 року, і на 9 пунктів вище, ніж в четвертому кварталі минулого року.

Обсяг продажів нових комерційних автомобілів в Україні в січні – березні 2018 року, порівняно з аналогічним періодом 2017 року, зріс на 22%.

Вперше в Україні студенти Noosphere Engineering School на базі Дніпровського національного університету ім. О. Гончара спроектували ракету, здатну піднятися на висоту до 3 км. Команда вже провела тренувальні запуски. А перший офіційний старт ракети запланований на квітень. Як корисне навантаження запустять тестовий супутник-прототип CanSat вагою 330г, також спроектований і виготовлений в Інжинірингової Школі.

Більше як 100 українських школярів візьмуть участь у Всесвітній літній Гімназіаді, яка цьогоріч проходитиме у м. Марракеш (Королівство Марокко). До складу збірної увійшли підлітки 14-17 років, які представлятимуть Україну в 17 видах спорту. Найбільш укомплектованими стали команди з боксу – 20 учасників, вільної боротьби – 10 учасників, легкої атлетики, фехтування та художньої гімнастики – по 9 учасників у кожній команді. Загалом, у літній Гімназіаді-2018 візьмуть участь близько 4 тис спортсменів з 70 країн світу.